Εμβολιάζονται 1 εκ. ζώα στο Ιράκ υπό το φόβο μετάδοσης ασθενειών

Ξεκίνησε τη Δευτέρα επιχείρηση στο Ιράκ, σε συνεργασία της κυβέρνησης και των Ηνωμένων Εθνών, για τον εμβολιασμό σχεδόν 1 εκατομμυρίου ζώων στην περιοχή της Μοσούλης καθώς εκφράστηκαν φόβοι πως τα ζώα, που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά την περίοδο κατοχής της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος, είναι φορείς ασθενειών.

Σημειώνεται πως στα τέλη Ιουλίου, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας πήραν τον έλεγχο της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, τρία χρόνια μετά την κατάληψή της από το ΙΚ.

«Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, οι συνέπειες στη ζωική παραγωγή

και στην ασφάλεια τροφίμων μπορεί να είναι καταστροφικές», δήλωσε ο Φαντέλ Ελ Ζουμπί, αντιπρόσωπος του Οργανισμού Επισιτισμού και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), σε μια ανακοίνωσή του.
Αν ο ζωικός πληθυσμός μεταφέρει εξαιρετικά μεταδοτικές ασθένειες, ενδέχεται να «εξαπλωθούν ταχύτατα σε άλλα κοπάδια και ανθρώπους», όχι μόνο στο Ιράκ αλλά και στις γειτονικές χώρες, προσθέτει η ανακοίνωση.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άμαχοι είχαν δραπετεύσει κατά την διάρκεια της κατάληψης της πόλης από τους τζιχαντιστές του ΙΚ και κατά την εννιάμηνη εκστρατεία ανακατάληψης της πόλης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμβολιάζονται 1, Ιράκ,emvoliazontai 1, irak