«Ελπίζω στελέχη της ΝΔ να βρουν θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη», λέει ο Ρουσόπουλος για το Βατοπέδι

Ανοησίες όσα ανέφεραν σε ανακοινώσεις τους το ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για την απόφαση Βατοπεδίου, λέει ο Ρουσόπουλος Εκτιμά ότι δεν θα γίνουν άμεσα εκλογές

Την ελπίδα ότι «θα βρουν το θάρρος κάποια από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και θα ζητήσουν συγγνώμη από τα πρόσωπα της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, τα οποία σπίλωσαν σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου» εξέφρασε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος,

μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων .
Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε στις συχνές συναντήσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και διατύπωσε την ανησυχία του για τα εθνικά ζητήματα και ιδίως όσα συμβαίνουν στην Τουρκία.

Είπε ότι θεωρεί «απολύτως απαραίτητη την εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από την κρίση», ενώ εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν άμεσα εκλογές καθώς πιστεύει πως ο πρωθυπουργός θέλει να εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος της θητείας της κυβέρνησης, ενώ για τη δική του πολιτική διαδρομή σημείωσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής.

«Είναι μεγάλη ανακούφιση για όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι ενεπλάκησαν, και το όνομα τους σπιλώθηκε και μάλιστα επί σειρά ετών» επισήμανε ο κ. Ρουσόπουλος για την απόφαση της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Βατοπεδίου και συνέχισε: ότι η υπόθεση δεν ήταν παρά ένα ψέμα το οποίο διήρκεσε για πάρα πολύ καιρό, σπίλωσε ανθρώπους, εκμαύλισε συνειδήσεις και κατέστρεψε και καριέρες και οικογένειες.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο υπάρχουν δύο άνθρωποι από την πλευρά των κατηγορουμένων, οι οποίοι δεν είναι πια μαζί μας.

Ο ένας «έφυγε» πρόσφατα, ο Βαγγέλης Μπασιάκος, και ο άλλος είναι ο Γιάννης Αγγέλου. «Και σε ότι αφορά, τον Βαγγέλη Μπασιάκο οι πολίτες της Βοιωτίας τον τίμησαν εκλέγοντάς τον και επανεκλέγοντάς τον, παρά τα όσα συκοφαντικά είχαν ακουστεί τότε και γι αυτόν».

«Όσο για τον Γιάννη Αγγέλου, είχε απαλλαγεί μεν από τη Δικαιοσύνη με βούλευμα πριν από δύο χρόνια, αλλά είναι βέβαιο ότι θα χαιρόταν και η οικογένεια του, εξίσου με όλους εμάς, εάν ήταν σήμερα μαζί μας και δεν είχε φύγει από τη ζωή» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση ποιοι ευθύνονται για τη «σκευωρία», παρέπεμψε σε πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στις καταγγελίες εκείνη την εποχή, ενώ παρατήρησε ότι «παραπλανήθηκαν» και δικαστικοί λειτουργοί.

«Παραπλανήθηκαν, λοιπόν, και ο κ. Σανιδάς, ήρθε η ώρα 9 χρόνια μετά να του επιστρέψω αυτό το παραπλανηθέντες υπουργοί που είπε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν υπήρξαν «προδότες» στο κόμμα της ΝΔ που πρωτοστάστησαν στις καταγγελίες για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Θα δείτε ότι υπήρξαν πολλά στελέχη της ΝΔ, τα οποία μίλησαν τότε. Ελπίζω κάποιοι από αυτούς να έχουν το θάρρος σήμερα να ζητήσουν συγγνώμη από τους ανθρώπους που τους σπίλωσαν».

Χαρακτήρισε «ανοησίες» όσα ανέφεραν σε ανακοινώσεις το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου και υπογράμμισε: «Ακόμα και πρωτοετείς της Νομικής Σχολής γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ηθικός αυτουργός, χωρίς φυσικό αυτουργό, ενώ μπορεί να υπάρξει φυσικός αυτουργός χωρίς ηθικό αυτουργό».

«Έρχεται να μας πει ο κ. Παπανδρέου ότι αφού δεν υπάρχει έγκλημα, δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός, υπάρχει ηθικός αυτουργός του μη εγκλήματος, για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση του πατέρα του. Είναι τουλάχιστον ανοησίες αυτά τα οποία λέγονται από εκεί» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα