ΕΚΤ: Εναντίον του απομονωτισμού ο Κερέ

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, δήλωσε ότι ο απομονωτισμός μπορεί να καταστήσει ακόμη πιο εκτεθειμένα απ’ ό,τι ήδη είναι τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, υπερασπιζόμενος την παγκοσμιοποίηση και καλώντας σε περισσότερη διεθνή συνεργασία.

Μιλώντας στη Νέα Υόρκη, ο Κερέ δήλωσε πως το άνοιγμα, η συνεργασία και η ανεκτικότητα είναι κλειδιά για την οικονομική

ανάπτυξη ενώ ο προστατευτισμός και η μονομερής απορρύθμιση φέρνουν απλώς βραχυπρόθεσμα οφέλη με κόστος την οικονομική σταθερότητα.

«Καθώς αμφισβητούνται τα οφέλη και η νομιμοποίηση της διεθνούς συνεργασίας, έχει ουσιαστική σημασία να υπερασπιστούμε τις αξίες στις οποίες βασίζεται η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση», τόνισε ο Κερέ, κορυφαίος υπαρχηγός του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, νεώτερες γενιές μεγάλωσαν με την πεποίθηση ότι η ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίου είναι ένα αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα», πρόσθεσε ο Κερέ.

Ο Κερέ δήλωσε πως η οικονομική απορρύθμιση, που υποστηρίζεται από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, μπορεί τελικά να γίνει μπούμερανγκ με παγκόσμιο αντίκτυπο.

«Ενώ η μονομερής οικονομική απορρύθμιση μπορεί να αποδώσει γρήγορα οφέλη, οι εν δυνάμει επιζήμιες επιπτώσεις στην οικονομική αστάθεια και, εντέλει, στην οικονομική ανάπτυξη δεν είναι πιθανό να γίνουν αισθητές μέχρι αργότερα», δήλωσε ο Κερέ.

«Και τότε, οι επιπτώσεις αυτές θα γίνουν αισθητές σ’ όλον τον κόσμο. Τελικά αυτό θα αφήσει πολύ εκτεθειμένα τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας», πρόσθεσε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα