Εκατοντάδες Τούρκοι διαμαρτύρονται έξω από το τούρκικο προξενείο στο Ρότερνταμ (εικόνες)

Εκατοντάδες τούρκοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το τούρκικο προξενείο του Ρότερνταμ της Ολλανδίας μετά από κάλεσμα της κρατικής τούρκικης τηλεόρασης.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απαγόρευση εισόδου στο τούρκικο προξενείο του Ρότερνταμ, στην τούρκο υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, από τις ολλανδικές αρχές.

Turkish state TV has called on citizens to come to Rotterdam to demonstrate: NOS correspondent in Istanbul.

Broadcasts events live

— Hans de Vreij (@hdevreij) 11 Μαρτίου 2017

Με μεταλλικά φράγματα και έφιππους αστυνομικούς οι ολλανδικές δυνάμεις της τάξης προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά από το προξενείο το πλήθος που μεγάλωνε, καθώς διαδηλωτές άρχισαν να φθάνουν από τη Γερμανία.

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας έφθασε οδικώς στην Ολλανδία από τη γειτονική Γερμανία, αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στο αεροπλάνο που θα μετέφερε τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσκογλου να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ. Η ολλανδική αστυνομία την εμπόδισε να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο της πόλης.

Η ολλανδική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει τούρκους πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στο ολλανδικό έδαφος στις κοινότητες των τούρκων μεταναστών .

Η Τουρκία απάντησε στην εν λόγω απαγόρευση με αποκλεισμό της πρεσβείας και του προξενείου της Ολλανδίας στην Άγκυρα, καθώς η διπλωματική ένταση μεταξύ των δύο χωρών ολοένα και αυξάνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα