«Είμαστε πραγματικοί Ευρωπαίοι και δεν ταξιδεύουμε με “σημαίες ευκαιρίας”», τονίζει ο Παυλόπουλος (εικόνες)

Το εξαιρετικό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας επιβεβαίωσαν κατά την συνάντησή τους ο έλληνα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος με τον πολωνό ομόλογό του.

«Εμείς, οι Έλληνες, μένουμε πιστοί στην ευρωπαϊκή μας πορεία, και είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί είμαστε πραγματικοί Ευρωπαίοι και δεν ταξιδεύουμε με σημαίες ευκαιρίας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

κατά τη συνάντησή του με τον Άντρζεϊ Ντούντα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον πολωνό ομόλογό του για το μήνυμα συμπαράστασης στην τραγωδία που έπληξε τη δυτική Αττική κατά την πρόσφατη θεομηνία, υπογράμμισε ότι η σημερινή τους συνάντηση στην Αθήνα γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το μέλλον και την προοπτική της κοινής μας Ευρωπαϊκής Εστίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε: «Εμείς, οι Έλληνες, οι οποίοι με τόσες θυσίες -για τις οποίες δεν ευθυνόμαστε μάλιστα καθ’ ολοκληρίαν- μένουμε πιστοί στην ευρωπαϊκή μας πορεία, είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στην δημιουργία μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης με ομοσπονδιακή δομή, θεμελιωμένη στις βάσεις της Δημοκρατικής Αρχής και της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, η οποία θα φέρει σε πέρας τον πλανητικό ρόλο που της αναλογεί και της αρμόζει».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η Ε.Ε. στην υπεράσπιση και την εμπέδωση των θεμελιωδών αρχών της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, ιδίως δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Πολωνία και ο Πρόεδρός της είναι προσηλωμένοι στο ίδιο Ευρωπαϊκό Όραμα και Ιδεώδες.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι κύριο εφόδιο, κατά την εκπλήρωση αυτής της ιστορικής ευρωπαϊκής αποστολής, είναι ο αμοιβαίος σεβασμός των κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκών αξιών της Αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας, σε όλα τα κρίσιμα επίπεδα, πρωτίστως δε στα επίπεδα της αντιμετώπισης αφενός της βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και αφετέρου του προσφυγικού ζητήματος. Μάλιστα, το χαρακτήρισε υπαρξιακό για την κοινή Ευρωπαϊκή μας Εστία, αφού απ’ αυτό κρίνονται οι ανθρωπιστικές της ευαισθησίες και, άρα, τα ανθρωπιστικά της χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα