Δύο νέα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο – Ολονύχτιο θρίλερ (εικόνες)

Περισσότερα από δέκα είναι τα ενεργά μέτωπα φωτιάς στη ΖάκυνθοΈρευνες από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων ΕμπρησμούΔύο νέες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στη Ζάκυνθο, στις περιοχές Κάμπι και Άγιος Νικόλαος, λίγο μετά τις 11 μ.μ. Περισσότερα από δέκα είναι τα ενεργά μέτωπα φωτιάς στη Ζάκυνθο, που καίγεται για τρίτη ημέρα.

Σήμερα, έφτασαν στο νησί ακόμα 6 οχήματα με 20 άντρες, για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η πυροσβεστική δύναμη στη Ζάκυνθο και από άλλες περιοχές της χώρας.

Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι που πνέουν

στο νησί είναι ιδιαίτερα ισχυροί, κάτι που βοηθάει την εξάπλωση των πυρκαγιών, ενώ αντίθετα εμποδίζει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να απογειωθούν και να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

Στο νησί επιχειρούν δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα, τύπου Ericsson, σε Αγαλά και Βασιλικό όπου υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Το μεσημέρι έφτασαν στο νησί άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα, δύο από την Αττική και ένα από την Στερεά Ελλάδα, τα οποία προστέθηκαν στην τοπική δύναμη και άλλες ενισχύσεις που είχαν ήδη σταλεί χτες από την Θεσσαλία και την Δυτική Ελλάδα.
Από ώρα σε ώρα αναμένονται και άλλα τέσσερα αυτοκίνητα από την Πελοπόννησο, που θα ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό των πυροσβεστικών οχημάτων που επιχειρούν στο νησί στα 40.

Έτσι η συνολική δύναμη που επιχειρεί στην Ζάκυνθο διαμορφώνεται σε 150 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρα τμήματα, και 4 ελικόπτερα που κάνουν εκ περιτροπής ρίψεις νερού από αέρος στις πυρκαγιές.

Έρευνες από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

Συναγερμός έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό για τις πυρκαγιές στην Ζάκυνθο, όπου θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για μια συστηματική καταστροφή του φυσικού πλούτο του νησιού και όχι από τυχαία αιτία, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν.Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στην Ζάκυνθο, προκειμένου να ερευνήσει το μπαράζ πυρκαγιών και να συλλέξει στοιχεία για τα αίτια που τις προκάλεσαν και ίσως και για τους εμπρηστές που ενδεχομένως βρίσκονται από πίσω.
Keywords
Τυχαία Θέματα