Δώρο… ένα τζαμί από τον Ντεμπελέ στη Μαυριτανία

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ δεν ξεχνάει τις ρίζες του, όντας και πιστός στην θρησκεία του. Στο πλαίσιο αυτό θα δωρίσει ένα τζαμί στην περιοχή από την οποία κατάγεται η μητέρα του, δίνοντας χρήματα από αυτά που θα πάρει λόγω της κατάκτησης του Μουντιάλ.

Ο διεθνής άσος είναι φρέσκος παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία, αλλά πολύ δεμένος με τις χώρες καταγωγής του. Που είναι περισσότερες μία: το Μάλι από τον πατέρα, η Σενεγάλη και η Μαυριτανία από την πλευρά της μητέρας. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ,

επιθετικός της Μπαρτσελόνα και των «τρικολόρ».

Μπορεί να αρνήθηκε την πρόταση της Μαυριτανίας, που πριν κάνει ντεμπούτο με τη Γαλλία τού είχε ζητήσει να αγωνιστεί με τη δική της εθνική ομάδα, αλλά κατά κάποιο τρόπο απαλλάχθηκε από το «χρέος» προς τη γενέτειρα της μητέρας του. Πώς; Στην περιοχή Ντιαγκιλί, που βρίσκεται στη νότια Μαυριτανία, κοντά στα σύνορα με τη Σενεγάλη, ο νεαρός άσος αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός τζαμιού, σε ένα δώρο από καρδιάς.

Και ο ίδιος δηλώνει βαθιά πιστός, καθώς έτσι αποκτά δύναμη και για να παίζει καλά μέσα στα γήπεδα. Στην εθνική Γαλλίας οφείλει, πάντως, πολλά και στον Ντιντιέ Ντεσάμπ.

#France footballer Ousmane Dembele is going to use the prize money of the World Cup to build a mosque in Mauritania.

Because that’s exactly what Mauritania needs; not schools, not hospitals. No let’s have a big-ass mosque instead. #Prioritieshttps://t.co/rD4SbjtrNd

— Enrico Maran (@Enrico_Mrn) 19 Ιουλίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα