Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Προσωπικό κίνητρο πίσω από το έγκλημα «βλέπει» η αστυνομία

Το δόλωμαΠολύ σημαντικές οι καταθέσεις του συνεργάτη τουΑναμονή για τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασηςΗ αστυνομία ψάχνει το κινητό που κλείστηκε το ραντεβού

Η λογική ότι το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλουυ ήταν προσωπικό κερδίζει συνεχώς έδαφος, με τις Αρχές να επικεντρώνουν πλέον τις έρευνές τους στο να ανακαλύψουν το ακριβές κίνητρο, το οποίο θα τους οδηγήσει στους αυτουργούς του εγκλήματος.

Δείτε επίσης: Αναπαράσταση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (video)

Δείτε επίσης: Εκτέλεσαν στο γραφείο του στα Εξάρχεια τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Δείτε

επίσης: Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από την εκτέλεση Ζαφειρόπουλου

Ψάχνουν κινητό και κλήσεις

Το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιήθηκε για να κλειστεί το μοιραίο ραντεβού στο γραφείο του δικηγόρου αναζητά πλέον η ΕΛ.ΑΣ.

Το ζητούμενο είναι ποιος έδωσε την εντολή στους δύο εκτελεστές να προχωρήσουν στην πράξη τους.

Η αστυνομία ψάχνει μέσω ειδικού λογισμικού τις κλήσεις που έγιναν από και προς ύποπτα τηλέφωνα τα επόμενα δέκα λεπτά από τη δολοφονία του από την κεραία που καλύπτει την περιοχή, με στόχο να ανακαλύψουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δρόμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα οι δολοφόνοι του δικηγόρου απενεργοποίησαν το κινητό τηλέφωνο μετά τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Ακόμη, οι αστυνομικοί ήδη μελετούν τις σημειώσεις που κρατούσαν το θύμα και ο συνεργάτης του, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει και οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Το δόλωμα

Με πρόσχημα μία υποτιθέμενη ληστεία, την οποία δήθεν είχε διαπράξει συγγενής τους, έκλεισαν οι δύο δράστες το μοιραίο ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Δείτε επίσης: Η περιγραφή των δολοφόνων του Ζαφειρόπουλου σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ

Δείτε επίσης: Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ενός λεπτού σιγή από την Ολομέλεια του ΣτΕ

Αυτό ήταν το «δόλωμα» που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι, για να κανονίσουν τη συνάντηση με τον ποινικολόγο, κατά τη διάρκεια της οποίας τον εκτέλεσαν μέσα στο γραφείο του, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Αφού κατάφεραν να κλείσουν το ραντεβού επικαλούμενοι τον παραπάνω λόγο, βρέθηκαν στο γραφείο του.

Επειτα από 15 λεπτά, χτύπησε το τηλέφωνο και πήγε να το σηκώσει ο 32χρονος.

Η κατάθεση «κλειδί»

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο συνεργάτης του θύματος, ο οποίος ήταν στο δικηγορικό γραφείο την ώρα του εγκλήματος.

Ο ασκούμενος δικηγόρος αφού περιέγραψε καρέ – καρέ στους αστυνομικούς την είσοδο των δύο δολοφόνων στο γραφείο και τη συζήτηση μεταξύ του θύματος και των δραστών, ακολούθως αναφέρθηκε στις σκηνές που ακολούθησαν μετά το πυροβολισμό και το θανάσιμο τραυματισμό του γνωστού ποινικολόγου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνεργάτη του, οι δολοφόνοι είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους και μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά.

Μάλιστα, δεν φαίνεται να έκαναν ιδιαίτερες προσπάθειες να κρύψουν την ταυτότητά τους, καθώς οι αστυνομικοί συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το γραφείο του δικηγόρου.

«Ακουσα έναν πυροβολισμό. Αμέσως τους είδα να περνούν από μπροστά μου. Κρατούσαν και οι δύο όπλα στα χέρια. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την Αστυνομία», φέρεται να κατάθεσε στις αρχές ο 32χρονος, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε εν ζωή το γνωστό ποινικολόγο.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, δεν είχε δει ξανά τους δράστες και αντίστοιχη εντύπωση φέρεται να του έδωσε και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος λίγο πριν από τη δολοφονία του.

Αναμονή για τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης

Η βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα που σκότωσε τον δικηγόρο, καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα στην ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, αποτελούν τα επιπλέον σημεία στα οποία επικεντρώνονται οι αξιωματικοί της Ασφάλειας για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα