Δίπλα στους ομογενείς της Ουκρανίας ο Αλέξης Τσίπρας (εικόνες – video)

«Σας έχουμε στο μυαλό μας, δεν σας ξεχνάμε και θα σας στηρίξουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάτε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή που είχε προ λίγου με τους έλληνες της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα τους ευχαρίστησε θερμά που έκαναν τόσα χιλιόμετρα δρόμο για να φτάσουν στο Κίεβο και να τον συναντήσουν.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

αφού πραγματοποίησε συζήτηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, συναντήθηκε με την πολυάριθμη ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας, η οποία ξεπερνάει τα 100.000 άτομα και περνάει πολύ δύσκολες στιγμές εν μέσω του πολέμου που μαστίζει τη χώρα.

«Ξέρουμε ότι περνάτε δύσκολες στιγμές. Έχουμε, όμως, την πίστη ότι αυτές τις στιγμές θα τις ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Έχετε τη στήριξη, την αλληλεγγύη μας. Δεν σας ξεχνάμε ούτε στις δύσκολες, ούτε τις εύκολες στιγμές, πόσο μάλλον τις δύσκολες που περνάτε τώρα.Η ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία είναι μια πολύ σημαντική κοινότητα. Παρότι βρίσκεστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα, κρατάτε τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες, την ελληνική γλώσσα ζωντανή. Για μας, αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά. Είστε οι πιο άξιοι πρεσβευτές του Ελληνισμού και η Ελλάδα, η ελληνική Πολιτεία, βρίσκεται, με όποιον τρόπο μπορεί, στο πλευρό σας για να στηρίξει αυτές τις δύσκολες στιγμές», τόνισε ο πρωθυπουργός δηλώνοντας ότι η συνάντηση αυτή είναι η απόδειξη της δυνατής καρδιάς των ελλήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα