Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι νέες υπουργικές αποφάσεις για το πόθεν έσχες (pdf)

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκαν οι δύο νέες αποφάσεις για την υποβολή του πόθεν έσχες τις οποίες είχε προαναγγείλει ο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά το «άκυρο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δείτε επίσης: Με νέα υπουργική απόφαση για τα πόθεν έσχες επανέρχεται η κυβέρνηση

Οι αποφάσεις είναι οι: «αριθμ. Πρωτ. 12391 τύπος και περιεχόμενο της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ) και της Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ) – Ηλεκτρονική

υποβολή των δηλώσεων αυτών» και «Αριθ. 1069 Τύπος και περιεχόμενο της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ) και της Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ) – Ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων αυτών».

Δείτε επίσης: «Μάχη χαρακωμάτων» για το πόθεν έσχες – Όσα έκριναν αντισυνταγματικά οι δικαστές

Οι εν λόγω αποφάσεις περιέχουν εκτός των κειμένων, τις οδηγίες συμπλήρωσης πεδίων των Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ., καθώς και όλους τους πίνακες συμπλήρωσης στοιχείων.

Δείτε επίσης: Ως αντισυνταγματική έκρινε το ΣτΕ την υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Στη νέα απόφαση (1069/19.10.2017) και συγκεκριμένα στο άρθρο 4 αυτής παρέμεινε η ακόλουθη περίπτωση:

« […] ε. Παραστατικά αγοράς ή πράξεις φορολογικής αρχής ή ασφαλιστήρια συμβόλαια για τα κινητά μεγάλης αξίας άνω των 30.000,00 €, όπως ειδικότερα αυτά προσδιορίζονται στο στοιχείο vi της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν. 3212003».

Keywords
Τυχαία Θέματα