Οδός «Δουλγεράκη Εμμ.» στο Γάζι

11:11 20/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοθεσίας της νέας οδού, που διανοίχτηκε πρόσφατα από το Δήμο Μαλεβιζίου και ενώνει τις οδούς Καμαριώτη και Ελευθερίας, δίπλα από το Γυμνάσιο Γαζίου, σε «Οδός Δουλγεράκη Εμμανουήλ».

Με την παρουσία μελών της οικογένειάς του αείμνηστου Μανόλη Δουλγεράκη, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου τίμησε με τον τρόπο αυτόν το δημοσιογράφο, φιλόλογο και συγγραφέα, με την ανεκτίμητη και πολυποίκιλη προσφορά στα γράμματα, στην ιστορία και στον πολιτισμό του τόπου.
Στον

χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, ανέφερε: «Ο Μανόλης υπήρξε άνθρωπος με πολλά ταλέντα και επομένως πολλές ιδιότητες: Διακεκριμένος φιλόλογος με επιστημονικό έργο, ερευνητής λαογράφος, μάχιμος δημοσιογράφος, επιτυχημένος εκδότης, επιφανής λόγιος γενικότερα, που άφησε στίγμα ευδιάκριτο σε όλους τους τομείς με τους οποίους καταπιάστηκε. Αρκεί να αναφερθεί κανείς, στο πλήθος των επιτυχημένων περιοδικών που εξέδωσε, στις δεκάδες επιστημονικές πραγματείες που δημοσίευσε, στις εκατοντάδες καίριες παρεμβάσεις και τις συμμετοχές του σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού της Κρήτης. Χρόνια όμως μετά τον αδόκητο θάνατό του, το όνομα του επρόκειτο να συνδεθεί δια παντός με το Δήμο Μαλεβιζίου. Κι αυτό εξαιτίας της απόφασης της οικογένειάς του, και ιδίως του παριστάμενου αδελφού του και φίλου μας, του Μιχάλη Δουλγεράκη, να παραχωρήσει το σύνολο των βιβλίων της προσωπικής βιβλιοθήκης του Μανόλη και σημαντικό μέρος των αρχείων του, στο Δήμο μας. Το υλικό αυτό αποτέλεσε τον πρώτο πυρήνα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου, που λειτουργεί ήδη 2 χρόνια, και αναπτύσσεται διαρκώς».

Keywords
Τυχαία Θέματα