«Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ανοδική τροχιά», τονίζει ο Δραγασάκης

Στο σημαντικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δίνει βάση η κυβέρνησηΑπασχολούν περισσότερους από 1.800.000 εργαζόμενους δηλώνει ο Δραγασάκης

Στο σημαντικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ανάταση της οικονομίας αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σε ειδική εκδήλωση τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία, την απασχόληση, τις καινοτομίες, την κοινωνική συνοχή».

Στην περίπτωση της Ελλάδας όπως είπε, «υπάρχουν ορισμένες

ιδιαιτερότητες που πολλές φορές αγνοούνταν στη χάραξη της πολιτικής, με δυσμενείς για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συνέπειες».

Μια σημαντική ιδιαιτερότητα είναι ότι το ειδικό βάρος των ΜμΕ στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο :

• Περιλαμβάνουν 700.000 μονάδες και αντιστοιχούν στο 99,9% του συνόλου των επιχειρήσεων.
• Απασχολούν περισσότερους από 1.800.000 εργαζόμενους ή το 87,3% της συνολικής απασχόλησης. Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 66,8%.
• Παράγουν το 75,1% της αναγκαίας προστιθέμενης αξίας, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 57,4%.

«Η ανάκαμψη, επομένως και η έξοδος από την κρίση περνούν μέσα από τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Παραδέχτηκε ότι η κρίση πήρε καταστροφικές διαστάσεις στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς χάθηκαν 1.200.000 θέσεις εργασίας την περίοδο του πρώτου και δεύτερου Μνημονίου εκ των οποίων οι 700.000 από τις ΜμΕ.
Ο κ. Δραγασάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να θεμελιώσουμε το μέλλον με όρους μακροχρόνιας βιωσιμότητας, σε νέες, σταθερές και ισχυρές βάσεις και απαιτείται συνεργασία για οριστική έξοδο από την κρίση».

«Κοιτώντας μπροστά μπορούμε να πούμε πως αρχίζουν να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μπούμε σε μια βιώσιμη ανοδική τροχιά, βασικός πυλώνας της οποίας πρέπει να είναι η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα λόγω του αυξημένου ειδικού βάρους που, έχει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα