Δικαίωση για τον Ουαλίντ Τάλεμπ – Αθώος για τις καταγγελίες των βασανιστών του

Αθώος κρίθηκε από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ο Αιγύπτιος Ουαλίντ Τάλεμπ, ο οποίος είχε βρεθεί βασανισμένος και αλυσοδεμένος στη Σαλαμίνα το 2012. Ο Ουαλίντ μετά την καταδίκη των βασανιστών του, βρέθηκε κατηγορούμενος από τους ίδιους για κλοπή.

Η δίκη αναβλήθηκε δύο φορές και ολοκληρώθηκε σήμερα με τη δικαίωση του Ουαλίντ.

Δείτε επίσης: Ένοχοι και οι 4 κατηγορούμενοι για τον βασανισμό του Ουαλίντ Τάλεμπ

Ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου του 2016 και οι

τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Η ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο και πρώην εργοδότη του θύματος, Γιώργο Σγούρδα, ήταν 13 χρόνια και 2 μήνες, οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί, Γιώργος Ζαχαριάδης και Φρέντερικ Ζότο, καταδικάστηκαν σε 10 και 9 χρόνια αντίστοιχα, ενώ για τον γιο του βασικού κατηγορουμένου, Σταμάτη Σγούρδα, επιβλήθηκε ποινή 5 ετών με αναστολή.

Δείτε επίσης: Με μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής κατηγορούμενος για το βασανισμό του Ουαλίντ Τάλεμπ

Και οι 4 καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αρπαγής και της ληστείας, ενώ στον γιο του βασικού κατηγορουμένου έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το χρονικό

Τον Νοέμβριο του 2012 ο Αιγύπτιος μετανάστης, Ουαλίντ Ταλέμπ βρέθηκε λιπόθυμος και δεμένος με μια μεταλλική αλυσίδα στο λαιμό, στη Σαλαμίνα.

Ο Ουαλίντ – μετανάστης χωρίς χαρτιά – είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, αφού είχε απαχθεί και βασανιστεί άγρια από τον εργοδότη του – ιδιοκτήτη φούρνου – τον γιο του και τους φίλους του.

Keywords
Τυχαία Θέματα