Νέα Mercedes-Benz CLS 2018 και σε Mild-Hybrid (εικόνες – video)

Η νέα CLS έκανε το ντεμπούτο της στο Los Angeles σε μια κομψή εκδοχή της σχεδιαστικής γλώσσας της Mercedes-Benz υπό την ονομασία «Sensual Purity» και αναμένεται στις εκθέσεις την άνοιξη του 2018.

Θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας με ένα νέο σύστημα κίνησης mild-hybrid σε συνδυασμό με τους νέους 6κύλινδρους βενζινοκινητήρες σε σειρά.

Θα κατασκευάζεται στο γερμανικό εργοστάσιο της

εταιρείας στο Sindelfingen, στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης με την E-Class, αλλά θα χρησιμοποιεί το εσωτερικό, τα ηλεκτρονικά και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού από την πρόσφατα ανανεωμένη S-Class.

Η νέα CLS-Class μεγάλωσε σε μήκος κατά πέντε πόντους, αλλά το ύψος χαμήλωσε σχεδόν ενάμιση πόντο για λόγους αεροδυναμικής απόδοσης και σπορ σιλουέτας. Το ντιζάιν παραμένει φυσικά αυτό ενός 4θυρου κουπέ, με οπισθιοκλινή οροφή και βυθιζόμενη γραμμή πορτμπαγκάζ, κάτι που φυσικά περιορίζει τη χωρητικότητα του τελευταίου σε σχέση με αυτό της μπερλίνας E-Class.

Θα χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρες και ντίζελ 6κύλινδρους σε σειρά. Όλοι είναι φυσικά τούρμπο και συνδυάζονται στάνταρ με το in-house εξελιγμένο και κατασκευασμένο αυτόματο 9άρι κιβώτιο 9G-TRONIC και σύστημα τετρακίνησης 4MATIC επίσης στάνταρ. Αναμένουμε φυσικά στο μέλλον και 4κύλινδρο μοτέρ.

Ο ισχυρότερος κινητήρας του λανσαρίσματος είναι ο 3λιτρος βενζινοκινητήρας που βρίσκουμε κάτω από το καπό της CLS450 4MATIC, με 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα και ενσωματωμένη μίζα EQ Boost που δίνει ελαφρές υβριδικές δυνατότητες.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του, χρειάζεται κατά την εταιρεία 4,8” για το 0-100 km/h και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Το μοτέρ αποδίδει 367 άλογα και 51 kgm που για μικρές περιόδους τη βοηθεία ηλεκτρομοτέρ-γεννήτριας δίνει έξτρα 21 άλογα και 25,4 kgm.

Οι πρώτες παραδόσεις της νέας CLS υπολογίζονται τον προσεχή Μάρτιο. Η τιμή αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία, ωστόσο το νέο βασικό μοντέλο έρχεται με στάνταρ τετρακίνηση και 6κύλινδρο μοτέρ, οπότε αναμένεται τσιμπημένο. Μέχρι τουλάχιστον να εμφανιστεί και να καταλάβει τη θέση του, η φθηνότερη 4κύλινδρη νέα CLS.

Πηγή: Drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα