Διαδηλώσεις κατά Λεπέν στη Γαλλία – Σύγκρουση με αστυνομικούς (εικόνες)

Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την επίσκεψη της προέδρου του Εθνικού Μετώπου, Μαρί Λεπέν, στην πόλη Ναντ της Γαλλίας.

Πολιτικοί φορείς, συνδικάτα και μέλη της άκρας αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος στη Γαλλία διαδήλωσαν στην πόλη Ναντ της Γαλλίας το

Σάββατο.

Η πορεία πλαισιωμένη από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας φώναζε συνθήματα κατά της αρχηγού του Εθνικού Μετώπου, όπως «ο φασισμός δεν θα περάσει».

Μάλιστα, επεισόδια και διαπληκτισμοί ξέσπασαν ανάμεσα τωναστυνομικών και των διαδηλώτών.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά και δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσει τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα εναντίον της υποψήφιας για τη γαλλική προεδρία, σκοπός της οποίας είναι να σύρει τη Γαλλία σε δημοψήφισμα για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

#Urgent»Un policier renvoie au pied un fumigène à #Nantes manif anti #FN.» via @Jonathan_RTfr #manif #manifestation pic.twitter.com/aEUSvjAR8P

— FranceNews24 (@FranceNews24) February 25, 2017

Περί τις 2200 διαδηλωτές βρέθηκαν στο δρόμο, με ορισμένους να εκτοξεύουν καπνογόνα προς τις δυνάμεις ασφαλείας που απάντησαν με δακρυγόνα. Το κέντρο της πόλεις ενισχύθηκε με οδοφράγματα προκειμένου να προστατευθούν οι βιτρίνες των καταστημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα