Δεν ανησυχεί η Μέρκελ για επιπλέον αποχωρήσεις από την Ε.Ε. μετά το Brexit

Δεν θα θα επισκιάσει τη σύνοδο κορυφής στη Ρώμη η διαδικασία Brexit εκτιμά η Μέρκελ Αποκλείει άλλες αποχωρήσεις από την Ε.Ε.Η Βρετανία πρέπει να αναλάβει δεσμεύσεις για την Ευρώπη

«Δεν ανησυχώ ότι θα υπάρξουν και άλλες χώρες που θα αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή της η γερμανίδα Καγκελάριος λίγες ώρες πριν οι ευρωπαίοι ηγέτες γιορτάσουν στη Ρώμη τα 60α γενέθλια της Ένωσης.

Σημειώνει επίσης ότι η αναμενόμενη επιστολή της βρετανίδας πρωθυπουργού με

την οποία εγκαινιάζει τη διαδικασία Brexit δεν θα επισκιάσει τη Σύνοδο Κορυφής.

«Η εργασία για τα επόμενα χρόνια θα γίνει και προς τις δύο κατευθύνσεις – από τη μια πλευρά οι διαπραγματεύσεις εξόδου με τη Βρετανία, και από την άλλη οι προϋποθέσεις για να καταστεί η Ε.Ε. των 27 μελών έτοιμη για το μέλλον» σημειώνει η Μέρκελ.
Η Μέρκελ εξήρε τον ρόλο της Ένωσης αναφερόμενη στην άμυνα, στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων, την οικονομική πολιτική και τη μάχη εναντίον των ισλαμιστών μαχητών.

Όταν ερωτήθηκε για το αν οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα πρέπει να διακοπούν, απάντησε, «θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία και όλα τα άλλα».

Σόιμπλε: Η Ευρώπη δεν πρέπει να μολυνθεί από το Brexit

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit για τη Βρετανία, ωστόσο τόνισε ότι οι χώρες που θέλουν να επωφεληθούν σε σχέση με την ‘Ενωση πρέπει επίσης να αναλάβουν δεσμεύσεις.

«Πρέπει να βρούμε έναν δίκαιο δρόμο –αν η Βρετανία εξακολουθεί να θέλει να έχει καλή πρόσβαση στην ενιαία αγορά, θα πρέπει να αναλάβει τις αντίστοιχες δεσμεύσεις και αν δεν το θέλει αυτό, τότε θα υπάρξει διαχωρισμός-– αυτό είναι κρίμα για τη Βρετανία«, δήλωσε ο Σόιμπλε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις απώλειες όσο το δυνατόν πιο μικρές, αλλά είναι σαφές ότι η υπόλοιπη Ευρώπη δεν πρέπει να μολυνθεί από αυτό«, τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα