Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου για τα Ίμια – Σφοδρή αντίδραση από ΥΠΕΞ

Απάντηση στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά έδωσε το Σάββατο ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τις δηλώσεις του πρώτου για το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια, με αφορμή την παρουσία της τουρκικής φρεγάτας σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στην οποία επέβαινε ο αρχηγός του τουρκικού επιτελείου.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ, στη συνέντευξη που είχε δώσει, είχε αναφέρει ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ιμια γιατί η Ελλάδα

είχε λάβει τα μέτρα της.

«Αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει. Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε», είπε ο Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενους στους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών.

Σημείωσε πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

«Αυτό δεν μας προκαλεί απορία» είπε ο τούρκος υπουργός, σχολιάζοντας πως ο επικεφαλής του κουρδικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

ΥΠΕΞ: Ο καθείς και το μέτρο του

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στις δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΞ με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».

Keywords
Τυχαία Θέματα