Αποθέωση Λάκη Λαζόπουλου στο θεατράκι της Αιγάνης (εικόνες)

Σε ένα κατάμεστο θέατρο, στην Αιγάνη, ο Λάκης Λαζόπουλος πρωταγωνίστησε, γνωρίζοντας την αποθέωση, στη μουσικοθεατρική παράσταση «Μάνα απόψε θα μιλήσω για σένα», στο πλαίσιο του 1ου Tunnel Festival Αιγάνης 2017.

Μια σπουδαία παράσταση με σπουδαίους ανθρώπους. Ένας Λάκης Λαζόπουλος

τρυφερός, συγκινητικός και εκθαμβωτικός, με ερμηνεία καθηλωτική.

Λόγος όμορφος, μεστός, «ντυμένος» με αγάπη. Τραγούδια που έκαναν την ψυχή να σκιρτήσει και τα μάτια να βουρκώσουν. Όλα αυτά στο όμορφο θεατράκι της Αιγάνης που από νωρίς χθες το απόγευμα γέμισε ασφυκτικά με κατοίκους και παραθεριστές που έσπευσαν να δουν από κοντά τον αγαπημένο τους Λάκη Λαζόπουλο, τον δικό τους Λάκη.

Η παράσταση ήταν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Δεν ήταν απλώς ένα θεατρικό ή ένας μονόλογος. Ήταν μια κατάθεση ψυχής, μία ένωση δυνάμεων – ανθρώπων με όραμα και αγάπη για τον τόπο τους.

Πρωταγωνίστρια η μάνα, μνήμες, βιώματα, συναισθήματα, έγιναν λέξεις και έσμιξαν με τις νότες. Ο Λάκης Λαζόπουλος για ακόμη μια φορά κατέκτησε το κοινό του που δεν σταμάτησε στιγμή να τον χειροκροτά και να τον επευφημεί. Μέχρι και πανό κρέμασαν οι θαυμαστές του, «Λάκη η Αιγάνη μαζί σου. Όλε!». Όλο το χωριό στο πόδι και όχι άδικα όπως αποδείχτηκε καθώς ο Λάκης Λαζόπουλος, τους χάρισε μια ανεπανάληπτη βραδιά συγκίνησης και γέλιου μέχρι δακρύων.

Η μάνα του και οι μανάδες όλου του κόσμου, του έδωσαν το «θεατρικό σκοινί» για να πιαστεί και εκείνος σκαρφάλωσε ψηλά, πολύ ψηλά όπως μόνο εκείνος ξέρει… και ο κόσμος τον ακολούθησε και άνοιξε την αγκαλιά του γι’ αυτόν τον σπουδαίο θεατράνθρωπο που βρέθηκε στην Αιγάνη, γιατί πολύ απλά ήθελε να είναι στον τόπο του και να προσφέρει με την τέχνη του.

Στη σκηνή μαζί του τρεις ερασιτέχνες από την περιοχή, ο Χρήστος Χαλτούπης, η νεαρή Χαρίκλεια Μπλουγούρα και ο Στέλιος Χλωρός και ένα εκπληκτικό μουσικό σχήμα που απέδωσε με εκπληκτικό τρόπο τραγούδια μεγάλων ερμηνευτών, που αποτελούνταν από τους Γιώργο Ζαφείρη (τσέλο), Θάνο Παπαγεωργίου (κιθάρα-φωνή) και Κωσταντίνο Σκριμπώνη (βιολί).

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του δημάρχου Τεμπών κ. Κωνσταντίνου Κολλάτου, ο οποίος έκανε αναφορά στην επιτυχημένη πορεία του θεάτρου Αιγάνης παρά τον ένα χρόνο λειτουργίας του, και την ίδια ώρα τόνισε ότι ενισχύει σημαντικά την τοπική οικονομία και προβάλλει τον τόπο. Αναφερόμενος στον Λάκη Λαζόπουλο είπε ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη με όραμα, που πρωτοτυπεί και πρωτοστατεί. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε όλα τα νέα παιδιά της περιοχής που εργάστηκαν σκληρά για την υλοποίηση του Φεστιβάλ Αιγάνης.

«Το Φεστιβάλ Αιγάνης είναι ένα πρώτο βήμα στην προσπάθειά μας για την ανάδειξη της περιοχής και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», είπε χαρακτηριστικά κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγάνης κ. Κ. Ζαφείρης.

Την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Αγάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Λιούπας, ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» Γιώργος Μιχαλόπουλος, αντιδήμαρχοι του Δήμου Τεμπών, πρόεδροι οργανισμών, φορέων και συλλόγων.

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση:

Πηγή: Ελευθερία

Keywords
Τυχαία Θέματα