ΣτΕ: Νόμιμη η κλήρωση για τους σημαιοφόρους – «Ατελής» η διάταξη για τον εκκλησιασμό

Νόμιμη κρίθηκε από το ΣτΕ η διάταξη του προεδρικού διατάγματος του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, που αναφέρεται στην κλήρωση των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 140/2017 γνωμοδότηση του Ε’ τμήματος του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου η κλήρωση των σημαιοφόρων κρίθηκε «νόμιμη ενόψει του ότι δεν αντίκειται, πάντως, στην εξουσιοδότηση του άρθρου 4 παρ. 11 του νόμου 1566/1985».

Παράλληλα το Συμβούλιο της Επικρατείς έθεσε θέμα συνταγματικότητας όσον αφορά την

διάταξη σχετικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών με το σκεπτικό ότι «τίθεται ως διαδικαστική προϋπόθεση για τον εορτασμό ειδικά αυτής της εορτής και όχι των λοιπών, η λήψη προηγούμενης απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων, που θα καθορίζει το περιεχόμενο των εορταστικών εκδηλώσεων χωρίς να επεξηγείται ο λόγος που δικαιολογεί την θέσπιση της προϋπόθεσης αυτής».

Το ΣτΕ έκρινε πως η διάταξη για τον εκκλησιασμό με τον τρόπο που διατυπώνεται «επιτρέπει την χωρίς κριτήρια παντελή κατάργηση του εκκλησιασμού».

Πρόκειται για τη διάταξη στην οποία αναφέρεται ότι «εκκλησιασμός πραγματοποιείται κατά σχολείο ή τάξη με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών ύστερα από σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων».

Για το λόγο αυτό το ΣτΕ επεσήμανε πως η ρύθμιση «είναι ατελής».

Πηγή: efsyn.gr, news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα