Από ελαττωματικό ψυγείο ξεκίνησε η πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ

Η πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπουςΔεκάδες βρίσκονται στο νοσοκομείοΗ πρώτη εικόνα που είδε το φως της δημοσιότητας από το εσωτερικό του πύργουΣτο στόχαστρο των ερευνών βρίσκεται το υλικό που τοποθετήθηκε σε πρόσφατη ανακαίνιση

Η πυρκαγιά που εξελίχθηκε σε τραγωδία και στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους ξεκίνησε από το διαμέρισμα του 44χρονο Behailu Kebede, λόγω ενός ελαττωματικού ψυγείου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail.

Συγκεκριμένα,

όπως αναφέρουν μαρτυρίες των ενοίκων της πολυκατοικίας, ο 44χρονος ταξιτζής με καταγωγή από Αιθιοπία, χτύπησε την πόρτα γειτόνισσάς του τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης για να της πει ότι είχε πάρει φωτιά το ψυγείο του.

Behailu Kebede

«Ήταν ακριβώς 12:50 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η φωτιά ήταν στην κουζίνα του και ήταν μικρή. Μπορούσα να τη διακρίνω, διότι η εξώπορτα ήταν ανοιχτή», δήλωσε η 41χρονη Maryann Adam, η οποία δηλώνει ότι αμέσως μετά (στις 12:54) κάλεσε την Πυροσβεστική.

Ένας φίλος του Behailu Kebede, Eshete Meried, δήλωσε ότι ο 44χρονος διέφυγε από το κτίριο, αλλά είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ. «Ο Behailu σήμανε τον συναγερμό, αυτό άκουσα. Είναι καλά, αλλά δεν είναι σε θέση να μιλήσει ακόμα. Γνωρίζω πως φιλοξενείται από φίλους».

Στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκεται το υλικό που τοποθετήθηκε σε πρόσφατη ανακαίνιση της πολυκατοικίας, το οποίο πρέπει να είναι η αιτία της τόσο γρήγορης εξάπλωσης της φωτιάς. Αυτό προκύπτει καθώς η αρχική εστία της φωτιάς ήταν πολύ μικρή και δεν δικαιολογείται η ταχύτητα με την οποία επεκτάθηκε σε όλο το κτίριο.

Η πρώτη εικόνα που είδε το φως της δημοσιότητας από το εσωτερικό του πύργου.

Παράλληλα, Μουσουλμάνοι που είχαν μείνει ξύπνιοι για το Ραμαζάνι χαρακτηρίζονται πλέον ως ήρωες αφού βοήθησαν να σωθούν οι γείτονές του που κοιμόντουσαν, μόλις ξέσπασε η φονική πυρκαγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα