LIVE : Συμφωνία στο Eurogroup – Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου

Στα 8,5 δις η δόση για την ΕλλάδαςΕν ευθέτω χρόνω η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤΑποσαφηνίστηκαν τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2022Σημείο «κλειδί» της συμφωνίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup με συμφωνία από όλες τις πλευρές για την ολοκλήρωση της β’αξιολόγησης, την εκταμίευση της δόσης – που αναμένεται να ανέρχεται στα 8,5 δισ. – και για το περίγραμμα των μέτρων ελάφρυνσης

του ελληνικού χρέους.

Στη συνεδρίαση συμφωνήθηκε το ΔΝΤ να μπει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα «εν ευθέτω χρόνω» δηλαδή υπήρξε αποδοχή της συμβιβαστικής πρότασης που είχε διατυπώσει η Κριστίν Λαγκάρντ.

Επιπλέον, τα επιστραφούν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ, οι ωριμάνσεις μετατίθενται κατά 15 χρόνια στα δάνεια που έχει χορηγήσει ο ESM στην Ελλάδα, σε πρωτογενές πλεόνασμα, στο 3,5% ως το 2022 και 2% τα επόμενα χρόνια.

«Κλειδί» αποτελεί ο γαλλικός μηχανισμός για ρήτρα ανάπτυξης που θα συνδέεται με τις αποπληρωμές του χρέους. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στις αναπτυξιακές πολιτικές με αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων σε συνεργασία με την αναπτυξιακή τράπεζα ενώ η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα σε ένα χρόνο και στη συνέχεια θα βγει στις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα