Αντιπαράθεση Μπουτάρη – Καλαφάτη για τη συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα

Αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων σημειώθηκε σήμερα μεταξύ της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη, με αφορμή το θέμα της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Αναφορικά με την απόσυρση του συγκεκριμένου μνημονίου

στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε: «Όταν οι σύμβουλοι των «Εντάξει» κατήγγειλαν πως το μνημόνιο με την Παγκόσμια Τράπεζα είναι άλλο ένα πυροτέχνημα της διοίκησης Μπουτάρη, ένα σχέδιο επί χάρτου, που καλύπτεται από ομίχλη – όπως όλες οι ενέργειες αυτής της διοίκησης – αποδείχτηκε πως είχαν δίκαιο. Λίγο αργότερα, η διοίκηση απέσυρε ένα κακομεταφρασμένο κείμενο χωρίς ούτε ένα ξεκάθαρο στοιχείο. Ούτε το αντικείμενό του διαφαινόταν ούτε η πηγή χρηματοδότησης. Η όλη διαδικασία, η προσπάθεια και το κείμενο ήταν ο ορισμός της λέξης «κουλουβάχατα»».

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής των «Εντάξει», υπάρχει και υστερόγραφο που αναφέρει πως «προξενεί κατάπληξη η ικανότητα της διοίκησης Μπουτάρη να αχρηστεύει χρηματοδοτικά εργαλεία που – υπό προϋποθέσεις – θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους πολίτες».

Λίγο αργότερα, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης απάντησε με δική της ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως «σε πολιτικούς και γλωσσικούς ακροβατισμούς επιδίδεται η παράταξη των «Εντάξει» και ο επικεφαλής της, κ. Καλαφάτης, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εσωκομματική κριτική και απαξίωση που υφίσταται από την τοπική ΝΔ».

Στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνεται πως ο κ. Καλαφάτης «παραλληλίζει τους κακόηχους όρους «μνημόνιο» και «δανεισμός» με το επωφελές σύμφωνο συνεργασίας που σχεδιάζει να συνάψει ο δήμος Θεσσαλονίκης με την Παγκόσμια Τράπεζα (που δεν περιλαμβάνει κανέναν δανεισμό) ταυτίζοντας και πάλι, αυτός, ο κομματικός βουλευτής και τομεάρχης της Ν.Δ., την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική «Πρωτοβουλία» (σ.σ. η παράταξη του κ. Μπουτάρη) με πολιτικό κόμμα».

Σύμφωνα με τη διοίκηση Μπουτάρη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «δηλώνει τεχνηέντως ότι αυτός θα τα κατάφερνε καλύτερα «υπό προϋποθέσεις». Η μόνη προϋπόθεση να τα «καταφέρει καλύτερα» ο κ.Καλαφάτης, είναι να γίνει χαλίφης στη θέση του δημάρχου. Ενδεχόμενο, στο οποίο δεν ποντάρει ούτε το κόμμα του».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα