Αναγνωρίστηκαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής ως δράστες της φασιστικής επίθεσης στη «Φαβέλα»

Ένα αποτύπωμα «πρόδωσε» τους δράστες της επίθεσης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα και έδωσε στη δυνατότητα τις Αρχές να ταυτοποιηθούν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικότερα, η δικογραφία κατά των δύο χρυσαυγιτών που διαβιβάστηκε σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα περιλαμβάνει τα ονόματα δύο μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Πρόκειται για έναν 26χρονο που αναγνωρίστηκε μέσω φωτογραφιών που έδειξαν στα θύματα της επίθεσης οι αστυνομικοί. Ο 26χρονος είναι

μέλος της Τοπικής οργάνωσης του Πειραιά.

Το άλλο άτομο που ταυτοποιήθηκε από δακτυλικό αποτύπωμα, συμμετείχε και στην τραμπουκική επίθεση κατά της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη έξω από το Εφετείο.

«Η επίθεση στον χώρο ήταν απρόκλητη και δολοφονική, ενώ ακολουθεί τον τρόπο των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής. Κράτησε λιγότερο από δύο λεπτά ενώ στρεφόταν και εναντίον του κοινωνικού χώρου “Φαβέλα” που τον Σεπτέμβρη συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις που είχαν γίνει στη μνήμη του Παύλου Φύσσα με συζητήσεις», είχε καταγγείλει άλλωστε και η Χρύσα Παπαδοπούλου, μια εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα.

H Ελευθερία Τομπατζόγλου μετά την επίθεση

Τέλος, να σημειωθεί ότι από την επίθεση είχαν τραυματιστεί πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και η Ελευθερία Τομπατζόγλου συνήγορος της οικογένεια Φύσσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα