«Αν οι ΗΠΑ θεωρήσουν σωστό να με εκδώσουν θα έφευγα για την Τουρκία», τονίζει ο Γκιουλέν

Διέψευσε τους ισχυρισμούς της τουρκικής κυβέρνησης ότι σχεδιάζει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και να μεταβεί στον ΚαναδάΤα πυρά κατά Ερντογάν

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο αυτοεξόεριστος στις ΗΠΑ ιμάμης, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι οργάνωσε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, παραχώρησε συνέντευξη στο Reuters όπου μεταξύ πολλών άλλων τόνισε ότι δεν σκοπεύει

να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και ότι θα αποδεχθεί ενδεχόμενη έκδοσή του στην Τουρκία στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον συμφωνήσει με την Άγκυρα να τον παραδώσει.

Αναλυτικότερα, ο ιμάμης διέψευσε τους ισχυρισμούς της τουρκικής κυβέρνησης ότι σχεδιάζει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και να μεταβεί στον Καναδά, προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του.

«Αν οι ΗΠΑ θεωρήσουν σωστό να με εκδώσουν θα έφευγα για την Τουρκία»

«Αν οι ΗΠΑ θεωρήσουν σωστό να με εκδώσουν θα έφευγα για την Τουρκία», είπε κατηγορηματικά στη συνέντευξη, συμπληρώνοντας πως δεν φοβάται τον θάνατο.

Επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο Φετουλάχ Γκιουλέν δήλωσε: «Δεν έχω υποστηρίξει ποτέ ένα πραξικόπημα, θεωρώ πως οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να επέλθει ως αποτέλεσμα εκλογών, εφόσον χρειαστεί. Είναι σημαντικό να μην πληγεί η δημοκρατία».

Τα πυρά κατά Ερντογάν

Στη συνέντευξή του, ο Γκιουλέν επέκρινε τον Ερντογάν για την τακτική του να συγκεντρώσει ολοένα και περισσότερες εξουσίες, χαρακτηρίζοντάς τον ουσιαστικά “δικτάτορα”. Προέτρεψε, μάλιστα, ΗΠΑ και Ε.Ε. να εντείνουν τις πιέσεις τους προς την Άγκυρα για την αποκατάσταση των πολιτικών ελευθεριών στην Τουρκία.

Ο Φετουλάχ Γιουλέν και τα μέλη της οργάνωσης του FΕΤΟ κατηγορούνται ως υποκινητές της απόπειρας του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, κατά την διάρκεια του οποίου σκοτώθηκαν 264 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα