Αλλάζει τακτική ο Ερντογάν: Θα είναι ανακουφιστικό εάν δεν μας δεχτεί η Ε.Ε.

Συνέντευξη του τούρκου προέδρου στο BBCΟι περισσότεροι Τούρκοι δεν θέλουν πλέον την Ε.Ε.

Θα είναι «ανακουφιστικό» για την Τουρκία εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τη δεχτεί ως μέλος της, η Τουρκία μπορεί να σταθεί στα πόδια της άνετα και μόνη της.

Αυτό δήλωσε στο BBC ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας μάλιστα ότι «η Ε.Ε. σπαταλά πλέον τον χρόνο μας».

«Είμαστε αφοσιωμένοι στον λαό μας. Εάν η Ε.Ε. πει ότι δε θα μπορέσει να δεχτεί την Τουρκία ως μέλος της, θα ενεργοποιήσουμε τα επόμενα σχέδιά μας», σημειώνει

ο τούρκος Πρόεδρος.

Υποστηρίζει παράλληλα ότι οι περισσότεροι Τούρκοι δε θέλουν πλέον την Ε.Ε. και πιστεύουν ότι η προσέγγισή της προς τη χώρα δεν είναι ειλικρινής.

Ισχυρίστηκε τέλος ότι «κανείς δεν βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας της δημοσιογραφίας, και πολλοί δημοσιογράφοι γράφουν προσβλητικά άρθρα για τον πρόεδρο αλλά είναι ακόμη στη θέση τους».

«Αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στη φυλακή δεν είναι δημοσιογράφοι. Κάποιοι έχουν συνεργαστεί με τρομοκρατικές οργανώσεις, κάποιοι επειδή βρέθηκαν στην κατοχή τους όπλα και κάποιοι για βανδαλισμό και κλοπή χρημάτων από ΑΤΜ. Μόνο δυο είναι δημοσιογράφοι» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα