Άμεση λύση για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα ζητά ο Γ. Καραμέρος από την κυβέρνηση

Την άμεση αποκατάσταση της δυσλειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του και την επίσχεση εργασίας του προσωπικού του ιδρύματος.

Ο κ. Καραμέρος χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» γεγονός, τη σχεδόν ετήσια ανακύκλωση του «Σικιαρίδειου άγους» και την εξώθηση σε αναστολή λειτουργίας ενός ιδρύματος με πολυετή προσφορά,

στο οποίο, «μετά το Πάσχα, 80 παιδιά και νέοι άνθρωποι με νοητική υστέρηση βρίσκουν τις πόρτες του σχολείου και των εργαστηρίων τους κλειστές».

Ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνει ότι η εφαρμογή μιας βιώσιμης λύσης για το μέλλον του Σικιαριδείου είναι υποχρέωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο «οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, με τον ορισμό διοίκησης και την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων».

Επίσης, προσθέτει, ότι «οφείλει να διασφαλίσει την οριστική εξόφληση οφειλών, ύψους 247.521 ευρώ προς το Σικιαρίδειο, για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν σε ασφαλισμένους ταμείων που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα