Αίτημα του ΠΑΟΚ για ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς των «μεγάλων» – Με… άρωμα γυναίκας η συνάντηση με UEFA (εικόνες – video)

Με… άρωμα γυναίκας, αφού την ΑΕΚ εκπροσώπησε η Αγγελική Αρκάδη και τον τον Ολυμπιακό η Λίνα Σουλούκου, τα μέλη της FIFA και της UEFA συνάντησαν το βράδυ της Πέμπτης (11/10) ανθρώπους των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται, ώστε να μπει μια τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες

ο ΠΑΟΚ, μέσω του Μάκη Γκαγκάτση, ζήτησε ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς των «μεγάλων» του πρωταθλήματος της Super League, ενώ η UEFA θέλει να μπει πιο γρήγορα το VAR. Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης. «Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε…», είπε ο απεσταλμένος της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπερσύμβουλος της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, ο Ζόραν Λάκοβιτς που εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία και ο Μάριος Γεωργίου, που ανήκει στην Επιτροπή Παρακολούθησης της ΕΠΟ, την οποία σύστησε η FIFA και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Γραμμένος.

Επισήμως δεν έγινε κάτι γνωστό, αλλά όπως είπαμε, ο ΠΑΟΚ ζήτησε αλλοδαπούς διαιτητές σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες των «μεγάλων», δηλαδή σε συνολικά 69 παιχνίδια. Από FIFA και UEFA ειπώθηκε όμως ότι αυτό είναι δύσκολο γιατί διαθέσιμοι ξένοι ρέφερι είναι δύσκολο να βρεθούν.

Όπως προκύπτει επίσης, στη συνάντηση της Παρασκευής (12/10) που θα έχει η UEFA με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, θα ζητήσει επιτάχυνση των διαδικασιών για το VAR. Επίσης, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΆρηςΠΑΟΚ (7η αγωνιστική) θα διευθύνει ξένος διαιτητής. Ο Γιώργος Βασιλειάδης σε πρόσφατη τοποθέστή του είχε πει ότι το VAR θα υπάρχει στα παιχνίδια του πωταθλήματος από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το κλιμάκιο της ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έχει σειρά επαφών και από το πρωί της Παρασκευής (12/10). Η τετράδα της UEFA το βράδυ θα παρακολουθήσει τον αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Ουγγαρία, για την τρίτη αγωνιστική του Nations League, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Συγκεκριμένα, ο τοποτηρητής της UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Ζόραν Λάκοβιτς, το μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Μάριος Γεωργίου και ο νομικός σύμβουλος Άντζελο Ρηγόπουλος το πρωί είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο Πάρκο Γουδή όπου θα είναι παρών και ο υπερσύμβουλος της FIFA στην ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της UEFA και της FIFA βρέθηκε στο υφυπουργείο Αθλητισμού και είχει επαφές με τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο απεσταλμένος της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς μίλησε για τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Big-4 και τον Βαγγέλη Γραμμένο κι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε…». Μίλησε στο sdna.gr και είπε τα παρακάτω:

«Κυρίως ήρθαμε για να δούμε το αυριανό παιχνίδι της Ελλάδας με την Ουγγαρία, αλλά έχουμε επίσης την ευκαιρία για αρκετές συναντήσεις. Ήταν ένα ανεπίσημο δείπνο, αλλά φυσικά μιλήσαμε για αρκετά πράγματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αύριο έχουμε επίσης συνάντηση με την ελληνική ομοσπονδία, με τον πρόεδρο και μετά με τον κ.Βασιλειάδη κι έπειτα θα πάμε να παρακολουθήσουμε το παιχνίδι. Θέλαμε να δούμε εντυπώσεις, αντιδράσεις, σχόλια από όλα τα άτομα που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε μεταξύ άλλων στο πρώτο του σχόλιο ο σέρβος παράγοντας.

«Δεν είμαστε εδώ για να… δασκαλέψουμε, αλλά για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας η FIFA και η UEFA, τους χρειαζόμαστε όλους, συμπεριλαμβανομένων και των ΜΜΕ. Δεν είναι εύκολο. Μου αρέσει πολύ αυτή η χώρα, μου αρέσουν οι άνθρωποι. Υπάρχει πολύ πάθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά όλοι μαζί θα πρέπει να πάρουμε την ευθύνη. Θέλουμε να βοηθήσουμε. Κάθε εβδομάδα προσπαθούμε να στέλνουμε κάποιον από την UEFA που θα συνεργαστεί με την ελληνική ομοσπονδία για να βελτιώσει τη δουλειά που γίνεται», πρόσθεσε.

Για το αν είναι ευχαριστημένος με την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Δεν είναι εύκολο. Στηρίζουμε την ελληνική ομοσπονδία και τον πρόεδρο. Έχει καλές ιδέες, ένα καλό όραμα και τον βοηθάμε για να το πραγματοποιήσει. Αλλά πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σε ένα βράδυ».

Για τους έλληνες διαιτητές: «Το συζητήσαμε στο δείπνο. Η επιτροπή διαιτησίας έχει αλλάξει την τελευταία διετία, 15-17 διαιτητές. Τώρα ανέβασαν αρκετούς νεαρούς διαιτητές και χρειάζονται χρόνο. Για να προσπαθήσουμε να πάρουμε από πάνω τους την πίεση, συμφωνήσαμε αρχικά με την ομοσπονδία και μετά με τις ομάδες να τους βοηθήσουμε με ξένους διαιτητές. Είναι πολύ σημαντικό για μας να δώσουμε την ευκαιρία στους νεαρούς Έλληνες διαιτητές σε αυτό το πρόγραμμα ανταλλαγής να πάνε σε άλλα πρωταθλήματα. Για μας είναι πολύ σημαντικό να πάρουν εμπειρίες. Όπως συμβαίνει και με τους νεαρούς παίκτες. Νομίζω ότι μέχρι στιγμής έχει θετικά αποτελέσματα η χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών».

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ξένοι διαιτητές και σε άλλα παιχνίδια εκτός των ντέρμπι, ανέφερε ότι: «Αυτό είναι θέμα προς συζήτηση. Θα πρέπει να συζητηθεί αρχικά μεταξύ Superleague και ελληνικής ομοσπονδίας κι έπειτα με την UEFA και τη FIFA».

Όσο για το τι του είπαν οι “μεγάλοι” για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Νομίζω είναι ενήμεροι. Φυσικά κάποιοι είναι περισσότερο ικανοποιημένοι, κάποιοι όχι, αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά μιλήσαμε σήμερα περισσότερο για το σύστημα, για το πώς μπορούμε να το αλλάξουμε και να το βελτιώσουμε. Εμείς σαν UEFA και FIFA μπορούμε να διδάξουμε τα καλύτερα συστήματα, αλλά χωρίς τη βοήθεια όλων, δεν θα πετύχουμε τίποτα. Πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση».

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από τη συνάντηση

Keywords
Τυχαία Θέματα