Αιματηρή επίθεση σε τουρκικό εστιατόριο στην Μπουρκίνα Φάσο

Επίθεση τζιχαντιστών σε τουρκικό εστιατόριο17 νεκροί και οκτώ τραυματίες

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό της επίθεσης ισλαμιστών μαχητών σε τουρκικό εστιατόριο στην κεντρική πρωτεύουσα της Μπουρκίνα-Φάσο, Ουαγκαντούγκου, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είδε πελάτες να βγαίνουν τρέχοντας από το εστιατόριο Aziz Istanbul στο κέντρο

της Ουαγκαντούγκου καθώς δυνάμεις ασφαλείας το περικύκλωσαν εν μέσω πυροβολισμών.

«Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών Ρεμί Νταντζινού σε συνέντευξη Τύπου. Δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι προσωρινός καθώς η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας είναι σε εξέλιξη.

Δυνάμεις ασφαλείας της Μπουρκίνα Φάσο σκότωσαν τρεις ύποπτους τζιχαντιστές αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι στο κτίριο, δήλωσε αργότερα ο ίδιος στην κρατική τηλεόραση.

Μια γυναίκα δήλωσε ότι βρισκόταν στο εστιατόριο για τα γενέθλια του αδελφού της όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. «Απλά έτρεξα αλλά ο αδερφός μου έμεινε μέσα», δήλωσε η γυναίκα στην τηλεόραση του Reuters καθώς έφευγε από το κτίριο.

Η γαλλική πρεσβεία στη Μπουρκίνα Φάσο βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές Αρχές αναφορικά με την επίθεση και οι Γάλλοι υπήκοοι καλούνται να αποφύγουν την περιοχή, ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση. «Η πρεσβεία μας παραμένει ενήμερη της κατάστασης λόγω της συνεχούς επικοινωνίας με τις τοπικές Αρχές», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα