Αυξάνονται αθροιστικά κατά 0,30 λεπτά τα διόδια στις νέες σήραγγες των Τεμπών

Κατάργηση του σταθμού διοδίων στον Πυργετό και αύξηση σε Λεπτοκαρυά και Μακρυχώρι

Στα 30 λεπτά του ευρώ θα είναι η αύξηση που θα προκύψει στα διόδια μετά την έναρξη λειτουργίας των νέων σηράγγων των Τεμπών, στην Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Αυτό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη Τύπου της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ»,

Ειρήνη Ζαβρίδου.

«Αυτό συμβαίνει γιατί γίνεται αναπροσαρμογή στον σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς για τη διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.

Στην έξοδο υπάρχει ο σταθμός του Μακρυχωρίου όπου και εκεί θα υπάρξει αύξηση» λέει η κα Ζαβρίδου και εξηγεί: «Σήμερα για να κάνει κάποιος αυτή τη διαδρομή, περνούσε μέσα από την κοιλάδα των Τεμπών και είχε να πληρώσει και τα διόδια στον Πυργετό.

Αυτός ο σταθμός διοδίων παύει να υφίσταται στον κεντρικό άξονα. Τα διόδια στη Λεπτοκαρυά αυξάνονται στα 3,10 ευρώ από 1,90 σήμερα, ενώ στο Μακρυχώρι το τίμημα αναπροσαρμόζεται επίσης και από 1,40 ευρώ γίνεται 2,50. Αν αφαιρέσουμε τα 2 ευρώ που πληρώνει κάποιος στον Πυργετό σήμερα, η διαφορά που προκύπτει είναι 30 λεπτά”, εξηγεί.

Σημειώνεται ότι το έργο κατασκευής τμήματος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο 25 χιλιομέτρων, τρεις δίδυμες υπερσύγχρονες σήραγγες που θα παρακάμπτουν την κοιλάδα των Τεμπών, αλλά και τις γέφυρες που οδηγούν στις σήραγγες.

Οι σήραγγες έχουν μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα, ενώ ξεχωρίζει αυτή των Τεμπών, η οποία είναι 6 χιλιόμετρα και θεωρείται η μεγαλύτερη των Βαλκανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα