Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός αγώνων στον κόσμο (εικόνες)

Τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του 2017 αποκάλυψε το Forbes και στη λίστα βρίσκονται μόνο τέσσερις οδηγοί αγώνων, ενώ ο ένας εξ’ αυτών είναι στην πρώτη δεκάδα.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός αγώνων είναι από τον κόσμο της F1 και πρόκειται για τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πρόλαβε για λίγο να μπει στο ΤΟΡ 10 της σχετικής λίστας, αφού βρίσκεται δέκατος με συνολικά κέρδη 46 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 38 έχουν προέλθει από τον ετήσιο μισθό του και τα μπόνους για νίκες και τα 8 από χορηγούς.

Επόμενος είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος είναι 14ος στη

λίστα και εκτιμάται πως έχει τα ίδια κέρδη με τον Χάμιλτον, όσον αφορά τον ετήσιο μισθό και τα μπόνους νικών. Κάτι που είναι λογικό, αφού ο Γερμανός δεν πανηγύρισε ούτε μία νίκη μέσα στο 2016, ενώ κέρδισε μόλις 500 χιλιάδες δολάρια από την τέταρτη θέση στη βαθμολογία για να φτάσει συνολικά στα 38,5 εκατομμύρια δολάρια.

Σειρά παίρνει ο Φερνάντο Αλόνσο, με τον ισπανό δις παγκόσμιο πρωταθλητή να έχει κερδίσει 36 εκ. δολάρια σε μία απογοητευτική χρονιά με τη McLaren και να βρίσκεται στην 20ή θέση. Μοναδικός άλλος οδηγός αγώνων, ο οποίος μπήκε στη σχετική λίστα, είναι ο Τζίμι Τζόνσον από το NASCAR, που βρίσκεται πολύ πιο πίσω, στην 93η θέση, με συνολικά κέρδη μόλις 21,8 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Gazzetta

Keywords
Τυχαία Θέματα