Αυτά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα (εικόνα)

Κάθε χρόνο η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (Environmental Working Group) δημοσιεύει τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν τα περισσότερα υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Πρόκειται για τον κατάλογο «Dirty Dozen» (12 βρώμικα), ο οποίος βασίζεται στα δείγματα προϊόντων που ελέγχονται από το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και τον Οργανισμό Τροφίμων και Ποτών.

Ο φετινός οδηγός Καταναλωτή EWG περιλαμβάνει και πάλι πρώτες τις φράουλες

στη λίστα των προϊόντων με την υψηλότερη συγκέντρωση φυτοφαρμάκων, ενώ στα προϊόντα με τη λιγότερη συγκέντρωση συγκαταλέγονται το γλυκό καλαμπόκι και το αβοκάντο.

Η φετινή λίστα με τις υψηλότερες ποσότητες σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων περιλαμβάνει (με τη σειρά) τις φράουλες, το σπανάκι, τα νεκταρίνια, τα μήλα, τα ροδάκινα, το σέλινο, τα σταφύλια, τα αχλάδια, τα κεράσια, τις ντομάτες, τις γλυκές πιπεριές και τις πατάτες.

Οι νεότερες προσθήκες στη λίστα ήταν τα αχλάδια και οι πατάτες, που αντικατέστησαν τα ντοματίνια και τα αγγούρια από το προηγούμενο έτος.

Ποια είναι τα 15 πιο καθαρά προϊόντα

Εκείνα που έχουν τα λιγότερα φυτοφάρμακα περιλαμβάνονται στη λίστα με τα «15 πιο καθαρά» και είναι τα εξής (με τη σειρά): γλυκό καλαμπόκι, το αβοκάντο, τον ανανά, το λάχανο, τα κρεμμύδια, τον κατεψυγμένο αρακά, την παπάγια, τα σπαράγγια, το μάνγκο, τη μελιτζάνα, το πεπόνι, τα ακτινίδια, το κουνουπίδι και το γκρέιπφρουτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτά,afta