Αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Β. Κορέας ζητά η Μέρκελ – Στρέφεται κατά Τουρκίας

Η Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία της για τους γερμανούς πολίτες στην ΤουρκίαΣυνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για το ζήτημα της Β. Κορέας

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εκτίμησε ότι η Τουρκία απομακρύνεται γρήγορα από το κράτος δικαίου, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για τους γερμανούς πολίτες που κρατούνται εκεί, σε ομιλία της στη Μπούντεσταγκ.

Η Μέρκελ επεσήμανε ότι

η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει για τη μελλοντική της σχέση της με την Τουρκία τον Οκτώβριο, περιλαμβανομένου του ερωτήματος αν θα αναστείλει ή όχι τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα. Ωστόσο τόνισε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αποφύγει τον διχασμό αναφορικά με το θέμα αυτό.

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για το ζήτημα της Β. Κορέας

Ο υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό της πρόγραμμα, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας ότι είναι «επείγον» να γίνει κάτι τέτοιο.

«Οι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών συμφωνιών», τόνισε η Μέρκελ σε ομιλία της στη Μπούντεσταγκ. «Δηλώνω ξεκάθαρα και εξ ονόματος όλης της κυβέρνησης: μπορεί να υπάρξει μόνο μια ειρηνική, διπλωματική λύση», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα