WSJ: Αποσύρθηκε από υποψήφιος διευθυντής του FBI o Τζο Λίμπερμαν

Ο πρώην γερουσιαστής και υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2000, Τζο Λίμπερμαν αποσύρθηκε από υποψήφιος για το πόστο του νέου διευθυντή του FBI, κάνοντας λόγο για μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal.

Με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο Λίμπερμαν επικαλέστηκε την προϋπηρεσία του σε μια νομική εταιρεία

της Νέας Υόρκης, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Μαρκ Κάσοβιτς. Ο Κάσοβιτς έχει οριστεί από τον Τραμπ ως νομικός του εκπρόσωπος για την έρευνα για την ενδεχόμενη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε την Τρίτη μια πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Λίμπερμαν και ο Λευκός Οίκος δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Με δεδομένο τον ρόλο του Κάσοβιτς, ο Λίμπερμαν ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να συμμετάσχει στην έρευνα για την ρωσική ανάμειξη για περίοδο δύο ετών, αν δεν λάβει άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης, τόνισε στο Reuters η Κάθλιν Κλαρκ, καθηγήτρια κώδικα δεοντολογίας στην νομική σχολή του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

Ένας ομοσπονδιακός κανονισμός απαγορεύει για ένα χρόνο από νεοπροσλαµβανόµενους νομικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης να συμμετέχουν σε έρευνες που αφορούν πελάτες νομικών εταιρειών που εργαζόντουσαν. Η περίοδος αυτή παρατάθηκε σε δύο χρόνια, με βάση ένα εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ τον Ιανουάριο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα