MEGA πρόταση

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η συνάντηση των εργαζομένων του MEGA με έναν εκ των μετοχών, του καναλιού τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «το ματς δεν τελείωσε». Μια φράση που σίγουρα εισπράχθηκε θετικά από τους εργαζόμενους, αλλά αυτό δεν αναιρεί κινήσεις που ίσως πρέπει να γίνουν. Γιατί δεν θα πρέπει να πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι τα σπασμένα στο τέλος.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση δεν μπορεί ασφαλώς να επιλύει τα θέματα που δημιουργεί ο ιδιωτικός κλάδος. Ούτε όμως και να τα παραβλέπει. Στην προκειμένη περίπτωση

το θέμα απαιτεί δημιουργική κρατική παρέμβαση και κινήσεις έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια, όλα συμβατά με την κρίση που δημιούργησε όλες αυτές τις καταστάσεις.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια. Αν και τα οφειλόμενα προς αυτούς είναι πολύ περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην απόκτηση της άδειας χρήσης της συχνότητας για δεκαετία, θα μπορούσε το ποσό αυτό το οποίο δεν κατεβλήθη (εφόσον ασφαλώς το επιθυμούν και οι εργαζόμενοι) να θεωρηθεί ως ποσό το οποίο επιτρέπει την παραχώρηση της άδειας στους ίδιους τους εργαζόμενους του MEGA, για μια δεκαετία. Το κανάλι να περάσει σε αυτοδιαχείριση μέχρις ότου να βρεθεί μια λύση στο μέλλον με μετόχους ικανούς να επιλύσουν το πρόβλημα που δημιούργησαν οι προηγούμενοι.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει το κανάλι να παραμείνει ανοιχτό, να δοθεί η έβδομη άδεια, με εγγύηση τα δεδουλευμένα των εργαζομένων τα οποία δεν εισέπραξαν. Στη συνέχεια καλλιτέχνες και δημιουργοί της χώρας που αναδείχθηκαν μέσα από τη συχνότητα του MEGA να προσφέρουν δωρεάν καλλιτεχνικές ώρες εργασίας και τα έσοδα της διαφήμισης, προστιθέμενα στα γενικότερα έσοδα του καναλιού από τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα της βιβλιοθήκης του MEGA, να εξασφαλίζουν κατ’ αναλογία τους μισθούς των ανθρώπων και τη λειτουργία του καναλιού. Εννοείται ότι όταν αποκατασταθεί η ομαλότητα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να λάβουν πίσω τα δεδουλευμένα τους, των δύο χρόνων, τα οποία έχουν δοθεί για να παραμείνει ζωντανό και με άδεια το MEGA.

Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες να βρουν τρόπο να στηρίξουν το εγχείρημα αυτό, όπως κατάφεραν τόσα χρόνια να δανειοδοτούν τους μετόχους χωρίς – σε κάποιες περιπτώσεις – να λαμβάνουν ούτε καν τις απαραίτητες εγγυήσεις. Οι εργαζόμενοι του MEGA να είναι ο νέος εργοδότης του MEGA και να επιχειρηθεί να βρεθεί λύση με το κανάλι και τη συχνότητα ανοιχτά. Να παρέμβει η κυβέρνηση και να μην αφήσει να μπει μαύρο στο MEGA διότι αυτό, το μαύρο, μπαίνει στους εργαζόμενους και δεν μπορεί να καλυφθεί η κυβέρνηση πίσω από τους μετόχους – αμετόχους.

Όχι μαύρο στην καθαρή εργασία.

Αυτή είναι μία πρόταση που κάνει το altsantiri.gr για να ξεκινήσει ένας διάλογος σωτηρίας του MEGA και των εργαζoμένων του, δεν σημαίνει ότι είναι η ορθή, δεν σημαίνει ότι είναι η μόνη. Είναι όμως μια αντίδραση στη μονοδρόμηση του κλεισίματος του MEGA.

Το MEGA δεν είναι αυτοί που το απαξίωσαν, είναι κυρίως αυτοί που το αξίωσαν. Δηλαδή, οι απλήρωτοι επί δύο χρόνια εργαζόμενοι.

Υ.Γ.: Κι αυτή η πρόταση δεν στερεί σε κανέναν το δικαίωμα ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες. Ούτε στους προηγούμενους μετόχους, ούτε στους εναπομείναντες μετόχους, ούτε στους νέους μετόχους, ούτε στους μελλοντικούς μετόχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα