«Δεν θα πάρουμε ό,τι μας δώσουν», ξεκαθαρίζει ο Τζανακόπουλος (video)

Υπέρ της συνολικής και καθαρής λύσης για το χρέος η ΕλλάδαΕάν δεν επέλθει συμφωνία, οι αποφάσεις θα ληφθούν σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο στη Σύνοδο ΚορυφήςΤρεις βασικές αρχές στο πλαίσιο της λύσης

Στα θετικά στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ όσον αφορά στο ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τόνισε ότι «χρέος των ευρωπαϊκών χωρών είναι να λάβουν τώρα τις όποιες αποφάσεις

για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας διαφαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλες και πάρα πολλά εξαρτώνται, πλέον, από τις αποφάσεις που θα παρθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, όσο και για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην εισαγωγική τοποθέτησή του, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και είναι χρέος των δανειστών και των θεσμών «να πάρουν τώρα τις αναγκαίες αποφάσεις, που θα εγγυώνται την αποκατάσταση της ευρωπαϊκής κανονικότητας στη χώρα μας», «τις αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε μία σταθερή και δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στην άμεση επιστροφή μας στις αγορές χρήματος».

Όπως υπογράμμισε, δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος για μία νέα μετάθεση του προβλήματος και σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις «για να γυρίσουμε οριστικά σελίδα».

Τόνισε ότι το προσεχές Eurogroup οφείλει να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στη συζήτηση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, καθώς και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την τόνωση της ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται για μία συνολική και καθαρή λύση, η οποία θα πρέπει να τηρεί τρεις βασικές αρχές, τις οποίες και προσδιόρισε. «Δεν θα πάρουμε ό,τι μας δώσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

1. Θα πρέπει να προσδιορίζει με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα ληφθούν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, ώστε οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας να μην υπερβαίνουν μεσοπρόθεσμα το 15% του ΑΕΠ.

2. Θα πρέπει αυτά τα μέτρα να δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, να προχωρήσουν σε θετικές μελέτες βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

3. Θα πρέπει να προσδιορίζονται συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα ενισχύουν την ανάπτυξη, πράγμα που το σύνολο των θεσμών, αλλά και των κρατών-μελών της Ευρωζώνης αναγνωρίζουν ως αναγκαίο».

Keywords
Τυχαία Θέματα