H Lafarge παραδέχτηκε ότι χρηματοδοτούσε μέλη του ΙΚ στη Συρία

Η γαλλική εταιρεία τσιμέντου, Lafarge, παραδέχτηκε σήμερα ότι χρηματοδοτούσε μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, για την προστασία ενός εκ των εργοστασίων της στην περιοχή.

Πριν τη συγχώνευση με την Swiss Holcim Group το 2015, είχε σε λειτουργία ένα εργοστάσιο τσιμέντου στην Jalabiya στη βόρεια Συρία

μέχρι το 2014.

Διάφορες ένοπλες ομάδες ζήτησαν τον έλεγχο της περιοχής κατά τη διάρκεια του πολέμου και η Lafarge παραδέχτηκε ότι χρηματοδότησε μεσάζοντες για να κάνουν συμφωνίες με αρκετούς εξτρεμιστές, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση για τους εργαζόμενους και τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

«Εκ των υστέρων, τα μέτρα για την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας στο εργοστάσιο ήταν απαράδεκτα», δήλωσε η Lafarge/Holcim σε μια ανακοίνωση, υποσχόμενη παράλληλα ότι θα ενισχύσει τις προσπάθειές της για να ανταποκριθεί στα πρότυπα επιχειρηματικής ηθικής.

Οι συναλλαγές αυτές έλαβαν χώρα το 2013, όταν η επιδείνωση της πολιτικής κατάστασης στη Συρία έθεσε δύσκολες προκλήσεις για την εταιρεία.

Η Lafarge ήταν ύποπτη και για αγορά ντόπιου πετρελαίου, για να λειτουργήσει το εργοστάσιο, αψηφώντας την απαγόρευση από την ΕΕ το 2012 για τις αγορές πετρελαίου της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα