Eπηρεάζει το πορνό τις σχέσεις; – Τι λένε οι επιστήμονες

Το ιντερνετικό πορνό μπορεί να είναι ευρέως διαδεδομένο, ωστόσο ένας ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες προβληματίζοντας σε σχέση με τις συνέπειες που μπορεί να έχει στις πραγματικές σχέσεις.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η υπερβολική έκθεση σε πορνό μπορεί να επηρεάσει την ανδρική λίμπιντο προκαλώντας ακόμα και δυσλειτουργία στις σεξουαλικές επαφές.

Σύμφωνα με την Independent, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ουρολόγο Dr Matthew Christman από το Naval Medical Center του Σαν Ντιέγκο, συμπέραναν ότι η εμμονή με το πορνό μπορεί να αποβεί καταστροφική για τη σεξουαλική υγεία ενός ατόμου.

Και αυτό γιατί όσο περισσότερο χρόνο δαπανά κανείς στην παρακολούθηση πορνό, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να κάνει σεξ με έναν/μια πραγματική σύντροφο ή να συνάψει ρομαντικές σχέσεις.

Αφού μελέτησαν 312 συμμετέχοντας μεταξύ 20 και 40 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν μια στενή σχέση μεταξύ της υπερβολικής παρακολούθησης πορνό και της σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Το 20% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι βλέπει πορνό 3 με 5 φορές την εβδομάδα, ενώ σχεδόν το 4% των ανδρών προτιμά να αυνανίζεται βλέποντας πορνό από το να έχει σεξουαλική επαφή με τη σύντροφό του.

Τα στοιχεία, επίσης έδειξαν ότι οι άνδρες που έβλεπαν πορνό πιο συχνά, ανέφεραν έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας και υπέφεραν από στυτική δυσλειτουργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα