Έκκληση στελεχών της δεξιάς στα κόμματά τους, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα Μακρόν

Περίπου 20 στελέχη των Ρεπουμπλικάνων (LR) και της δεξιάς Ένωσης Δημοκρατών και Ανεξάρτητων (UDI), μεταξύ των οποίων και συνεργάτες του Αλέν Ζιπέ και του Μπρουνό Λε Μερ, θεωρούν ότι οι αντίστοιχες «πολιτικές οικογένειές» τους θα πρέπει «να ανταποκριθούν στη χείρα που τείνει» ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον διορισμό του Εντουάρ Φιλίπ στην πρωθυπουργία.

Ο διορισμός αυτός «συνιστά μια πολιτική πράξη σημαντικής εμβέλειας» και «η δεξιά και το κέντρο θα πρέπει να αντιληφθούν την πολιτική μεταμόρφωση που γίνεται μπροστά στα μάτια τους» τονίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι

22 αιρετοί. Μεταξύ άλλων, το κείμενο υπογράφουν ο βουλευτής Μπενουά Απαρί και η γερουσιάστρια Φαμπιέν Κελέρ (πρόσκεινται στον Ζιπέ), ο βουλευτής Τιερί Σολέρ (πρόσκειται στον Μπρουνό Λε Μερ) αλλά και ο δήμαρχος της Τουρκουάν Ζεράλντ Νταρμανέν, πρώην συνεργάτης του Νικολά Σαρκοζί και ο Ρεπουμπλικανός δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.

«Αντί για αναθέματα, για καρικατούρες, για αποκλεισμούς, ζητάμε επισήμως από την πολιτική οικογένειά μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στις προσδοκίες των Γάλλων που, την επομένη της εκλογής του Εμανουέλ Μακρόν, περιμένουν από εμάς να πάμε στο ραντεβού για το γενικό συμφέρον. Οι πολιτικές οικογένειές μας της δεξιάς και του κέντρου πρέπει να ανταποκριθούν στη χείρα που τους τείνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας», συνεχίζει το κείμενο.

Η έκκληση υπογράφεται επίσης από τον Ρεπουμπλικανό Κριστόφ Μπεσί, γερουσιαστή-δήμαρχο της Ανζέρ, τον Ντομινίκ Μπισερό, βουλευτή και πρόεδρο της τοπικής των Ρεπουμπλικανών στη Σαράντ–Μαριτίμ (πρόσκεινται στον Ζιπέ), τον βουλευτή-δήμαρχο της Ρεν Αρνό Ρομπινέ και τον βουλευτή-δήμαρχο της Κουλομιέρ Φρανκ Ριστέρ (πρόσκεινται στον Μπρουνό Λε Μερ).

Ορισμένοι από τους πολιτικούς αυτούς θεωρούνται υποψήφιοι να αναλάβουν κάποιο υπουργείο στην κυβέρνηση του Εντουάρ Φιλίπ.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα