AP: Παρά την πολεμική ρητορική οι δίαυλοι επικοινωνίας ΗΠΑ – Β. Κορέας παραμένουν ανοιχτοί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εδώ και αρκετούς μήνες ανοιχτή επικοινωνία και διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, όπως μεταδίδει το Associated Press, την ώρα που Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εντείνει τις προειδοποιήσεις του προς την Πιονγιάνγκ εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή.

Στο διάλογο συμμετείχε ο Joseph Yun, εκπρόσωπος των ΗΠΑ για την πολιτική της

Βόρειας Κορέας, και ο Pak Song Il, ανώτερος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη, ανέφερε το AP, επικαλούμενο αξιωματούχους των Η.Π.Α. που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Όπως αναφέρει το AP, ήταν γνωστό ότι οι δύο πλευρές είχαν επικοινωνία τον περασμένο Ιούνιο για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση ενός Αμερικανού φοιτητή. Αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν γνωστό ότι οι επαφές συνεχίστηκαν ή ότι έχουν αναφερθεί σε θέματα εκτός των κρατουμένων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές, η επικοινωνία αυτή δεν έχει καταφέρει να εξουδετερώσει τις εντάσεις σχετικά με τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας, οι οποίες τροφοδοτούν τώρα φόβους για στρατιωτική σύρραξη. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι πηγές, οι συζητήσεις πίσω από τα παρασκήνια θα μπορούσαν να αποτελέσουν το θεμέλιο για πιο σοβαρή διαπραγμάτευση, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας, εάν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κινγκ Γιονγκ Ουν βάλουν στην άκρη την πολεμική ρητορεία των τελευταίων ημερών και εγκρίνουν την έναρξη του διαλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα