Βούλιαξε το Σύνταγμα από τους αγρότες, αύριο κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις

20:38 12/2/2016 - Πηγή: CNN

Ελάχιστος κόσμος απομένει πλέον στην πλατεία Συντάγματος, καθώς ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο. Πάντως αρκετοί από τους αγρότες σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν στην πλατεία με σκηνές, μαζικότερη αναμένεται η παρουσία τους αύριο. Πριν από λίγο άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, ενώ κατά την λήξη του συλλαλητηριού στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 10.000 άνθρωποι, μικροένταση επικράτησε ανάμεσα σε αγρότες προσκείμενους στο ΠΑΜΕ και ομάδα αγνώστων. Οι αγρότες ετοιμάζονται ήδη για τις αυριανές κινητοποιήσεις. Οι 4 αγρότες

που συνελήφθησαν για συμμετοχή στα πρωϊνά επεισόδια αφέθησαν ελεύθεροι. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Αύριο το πρωί στο πλάι των αγροτών θα βρεθεί το ΠΑΜΕ, όπου και θα συγκεντρωθεί στις 11.00 στην Ομόνοια, ενώ το απόγευμα αναμένεται να γεμίσει ξανά η πλατεία Συντάγματος. Η παρουσία τους είναι μαζική και ειρηνική, είχαν προηγηθεί όμως επεισόδια το πρωί της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Νωρίτερα πέρασαν και τα 20 τρακτέρ πραγματοποιώντας διεύλευση μπροστά στο κοινοβούλιο. Μοναδική παραφωνία οι φωτιές που άναψαν οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες, χωρίς όμως να σημειωθεί οτιδήποτε. Οι αγρότες που βρίσκονται στην πλατεία λένε πως δε θα υποχωρήσουν αν δεν αποσυρθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα