Εξωτερική ωτίτιδα στα παιδιά

Η εξωτερική ωτίτιδα είναι μία φλεγμονή του δέρματος του έξω ακουστικού πόρου, δηλαδή του καναλιού που συνδέει το πτερύγιο με το τύμπανο.

Παρατηρείται συχνά ύστερα από το κολύμπι ή σε παιδιά που ιδρώνουν πολύ, λόγω της υγρασίας που κατακρατά το αυτί. Το παιδί αρχικά εμφανίζει φαγούρα και αργότερα πόνο που μπορεί να συνοδεύεται από έξοδο πύου ή υγρού από το αυτί του.

Μερικοί τρόποι για να αποφύγουμε την εξωτερική ωτίτιδα στα παιδιά:

Όταν βγαίνει το παιδί από τη θάλασσα ή την πισίνα, σκουπίζουμε το εσωτερικό του αυτιού του με την άκρη μιας καθαρής
πετσέτας.Αποφεύγουμε να καθαρίζουμε τα αυτάκια του παιδιού με μπατονέτες, γιατί κάθε αμυχή στο δέρμα του ακουστικού πόρου μπορεί να μολυνθεί.Στάζουμε μία-δύο σταγόνες καθαρό οινόπνευμα μέσα στο αυτί μετά το βραδινό μπάνιο. Το οινόπνευμα βοηθάει να στεγνώσει πλήρως το αυτί και σκοτώνει τα βακτήρια και τους μύκητες που προκαλούν εξωτερική ωτίτιδα.Μπορείτε επίσης να φτιάξετε διάλυμα με λευκό ξύδι και καθαρό οινόπνευμα (1:2) που βοηθά ιδιαίτερα τους μικρούς κολυμβητές σε πισίνα. Στάζετε μία-δύο σταγόνες από το διάλυμα σε κάθε αυτί μετά την έξοδο από το νερό.Σε περίπτωση που υπάρχει γνωστή ευαισθησία στα αυτιά σε σχέση με το νερό ή τάση να μαζεύεται πολύ κερί στα αυτιά, καλό θα ήταν πριν τις διακοπές να γίνει ειδικός καθαρισμός από ωτορινολαρυγγολόγο. Επίσης, κάθε παιδί που εμφανίζει πολύ συχνές ή δύσκολα αντιμετωπίσιμες εξωτερικές ωτίτιδες πρέπει να κάνει έλεγχο για αποκλεισμό σακχαρώδους διαβήτη.

Καλές βουτιές!

The post Εξωτερική ωτίτιδα στα παιδιά appeared first on Doctoranytime blog | Ενημερώση για όλα τα θέματα υγείας.

Keywords
Αναζητήσεις
οινοπνευμα στα αυτια των παιδιών
Τυχαία Θέματα