Τριχόπτωση: PRP ή μεταμόσχευση μαλλιών;

Ο πλαστικός χειρουργός δρ. Αναστάσιος Βεκρής, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics με εξειδίκευση στην εμφύτευση μαλλιών, εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται η κάθε μέθοδος και τι αποτελέσματα προσφέρει.Η τριχόπτωση εμφανίζεται σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας με διάφορες μορφές και για διαφορετικούς λόγους. Ποια είναι η καλύτερη λύση όταν επιμένει σε τέτοιο βαθμό ώστε να οδηγεί σε αραίωση; Ο δρ. Βεκρής απαντά:
Η μεταμόσχευση μαλλιών

FUE ενδείκνυται όταν διαπιστώνουμε πως ο υποψήφιος εμφανίζει ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Μπορεί με συντηρητική αγωγή όπως είναι η εφαρμογή λοσιόν ή αφρού μινοξιδίλης, η κατάσταση να επιβραδυνθεί, όμως τα γονίδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Αυτό σημαίνει ότι συνήθως η πορεία της αλωπεκίας δεν είναι αναστρέψιμη. Επομένως, μετά από κάποιο διάστημα θα χρειαστεί μεταμόσχευση μαλλιών για τη μόνιμη αποκατάσταση του προβλήματος. Η πιο σύγχρονη μέθοδος είναι η FUE γιατί είναι ελάχιστα επεμβατική και δεν αφήνει ουλές, καθώς τα τριχοθυλάκια εξάγονται και εμφυτεύονται ένα προς ένα.

Επίσης, η μεταμόσχευση μαλλιών είναι σημαντική σε περιπτώσεις που υπάρχει γυροειδής ή ουλωτική αλωπεκία, δηλαδή ο υποψήφιος παρουσιάζει αραίωση εξαιτίας κάποιας ουλής π.χ. από έγκαυμα ή εξαιτίας κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος.

Από την άλλη, η μεσοθεραπεία PRP ή αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μη χειρουργική μέθοδος και θεωρείται συντηρητική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Βασίζεται στην έγχυση αιμοπεταλίων από το αίμα του ασθενή σε όλη την επιφάνεια του τριχωτού. Προτείνουμε τη μεσοθεραπεία PRP σε περιπτώσεις τριχόπτωσης π.χ. σε γυναίκες μετά τον τοκετό, αλλά και σε αρχικό στάδιο αλωπεκίας, μετά την εμφύτευση μαλλιών για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη τριχοφυΐας, σε περιπτώσεις γυροειδούς αλωπεκίας κ.α.

Μάλιστα, στη γυροειδή αλωπεκία που είναι αυτοάνοσο νόσημα και ο ασθενής μπορεί να χάσει ακόμα και όλα του τα μαλλιά τα αποτελέσματα που προσφέρει είναι εντυπωσιακά. Η τελευταία μας μελέτη σε ένα 13χρονο αγόρι με γυροειδή αλωπεκία στο οποίο εφαρμόσαμε μεσοθεραπεία PRP έδειξε σχεδόν καθολική επάνοδο της τριχοφυΐας. Η διαδικασία γίνεται είτε με ενέσεις είτε με DermaPen, μια μικροσυσκευή που θυμίζει στυλό.

The post Τριχόπτωση: PRP ή μεταμόσχευση μαλλιών; appeared first on Doctoranytime blog | Ενημερώση για όλα τα θέματα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα