Αυτόλογη μεσοθεραπεία στην τριχόπτωση

Πριν μερικά χρόνια κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τις αναπλαστικές ιδιότητες του αίματός μας. Τα αιμοπετάλια που περιέχει μπορούν, όταν τα ενεργοποιήσουμε, να διεγείρουν το μηχανισμό ανάπλασης.

Ειδικότερα, καινούριες μελέτες αποδεικνύουν ότι τα αιμοπετάλια που απομονώνουμε από το αίμα του ασθενή ενεργοποιούν τα τριχοθυλάκια σε περιοχές που παρουσιάζουν αραίωση.

Ο μηχανισμός είναι ο εξής: Όταν εγχέουμε το ενεργοποιημένο πλάσμα στο τριχωτό της κεφαλής οι αυξητικοί παράγοντες και τα αιμοπετάλια ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών και ενεργοποιούν ανενεργά βλαστοκύτταρα

του δέρματος. Μάλιστα, η αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες όπως το laser χαμηλής συχνότητας (LLLT) και η εφαρμογή μινοξιδίλης τοπικά στο τριχωτό καθημερινά.

Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ακόμα τη δυναμική της αυτόλογης μεσοθεραπείας σε πολύ δύσκολα περιστατικά γυροειδούς αλωπεκίας με σχεδόν καθολική απώλεια μαλλιών. Η εφαρμογή της μεθόδου σε ένα 13χρονο αγόρι ενεργοποίησε την έκφυση τριχοθυλακίων έπειτα από 6 συνεδρίες. Το αποτέλεσμα ήταν ο έφηβος να ανακτήσει τα μαλλιά του και να ανέβει η πεσμένη ψυχολογία του.

Τέλος, η μέθοδος που εφαρμόζουμε στην Advanced Hair Clinics ενδείκνυται και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών και χρησιμοποιείται τόσο στη δότρια όσο και στη λήπτρια χώρα με σκοπό τη γρήγορη ανάρρωση και επούλωση αλλά και την επιτάχυνση της επαναφύτρωσης τους πρώτους μήνες.

Οι υποψήφιοι

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι ιδανική τόσο για πρόληψη και καθυστέρηση της τριχόπτωσης όσο και για συντήρηση του αποτελέσματος της μεταμόσχευσης μαλλιών. Ειδικότερα, απευθύνεται σε ανθρώπους με ήπια τριχόπτωση π.χ. σε γυναίκες που μόλις γέννησαν, αλλά και σε όσους παρουσιάζουν τριχόπτωση εξαιτίας ανδρογενετικής αλωπεκίας, γυροειδούς αλωπεκίας κ.ά. Η μέθοδος καθυστερεί την εξέλιξη του προβλήματος και ενισχύει τα τριχοθυλάκια. Τέλος, εφαρμόζεται και σε ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε εμφύτευση μαλλιών, γενίου και φρυδιών.

The post Αυτόλογη μεσοθεραπεία στην τριχόπτωση appeared first on Doctoranytime blog | Ενημερώση για όλα τα θέματα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα