Fractional laser CO2: δραστική θεραπεία για τις ουλές

Η εφαρμογή fractional laser C02 αποδεικνύεται αποτελεσματική στη λείανση των ουλών ακμής, σύμφωνα με έρευνες.
Λείο δέρμα μέσα σε μερικές συνεδρίες και με μικρό χρόνο αποθεραπείας προσφέρει η τεχνολογία laser fractional C02 σε όσους έχουν ουλές ακμής. Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη (Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery, 2014) που διενεργήθηκε σε δείγμα 60 ασθενών με μέτριες και εκτεταμένες ατροφικές ουλές, το laser

κατάφερε να βελτιώσει την όψη τους κατά μέσο όρο μέσα σε 3-4 συνεδρίες.

Έξι μήνες αργότερα το 43% των ασθενών παρουσίασαν βελτίωση άνω του 50% και οι υπόλοιποι μέτρια ή μικρή. Οι ουλές που ανταποκρίθηκαν καλύτερα στην θεραπεία ήταν οι πιο διευρυμένες σε αντίθεση με τις στενές και βαθιές που χρειάζονταν περισσότερες συνεδρίες.

Πώς σχηματίζονται όμως οι ουλές; Φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα που έχει το δέρμα όταν έχετε ακμή. Σε περιπτώσεις φλεγμονής εγκλωβίζονται μέσα στους πόρους και τα τριχοθυλάκια αρκετά βακτήρια, νεκρά κύτταρα και σμήγμα. Το αποτέλεσμα είναι οι πόροι να διογκώνονται και το τοίχωμά τους να παθαίνει ρήξη, δηλαδή να σπάει. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι ουλές ακμής.

Ο οργανισμός αντιλαμβάνεται την πληγή και ενεργοποιεί τον μηχανισμό της επούλωσης. Έτσι ξεκινά η παραγωγή καινούριου κολλαγόνου και ελαστίνης τοπικά. Παράλληλα με το κολλαγόνο που δημιουργεί ο ίδιος ο οργανισμός ως αντίδραση στην ουλή, μπορούμε να ενισχύσουμε την παραγωγή του με το fractional laser C02. Με αυτό προκαλούμε μικρούς, αόρατους τραυματισμούς κάτω από την επιδερμίδα. Το fractional laser εφαρμόζεται οπουδήποτε υπάρχουν ουλές, όπως στο πρόσωπο, την πλάτη, το στήθος. Μετά τη διαδικασία μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας καλύπτοντας την ερυθρότητα στο πρόσωπο με makeup.

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται είναι κατά μέσο όρο 8, αλλά είναι πιθανό να χρειαστείτε περισσότερες. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας δεν είναι ίδια σε όλες τις ουλές. Ενδεικτικά, υπάρχουν ατροφικές ουλές (εμβυθισμένες και στενές ή διευρυμένες) καθώς και υπερτροφικές που προεξέχουν. Σε κάποιες περιπτώσεις που οι ουλές είναι βαθιές μπορούμε να τις γεμίσουμε παράλληλα και με υαλουρονικό οξύ. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 1 χρόνο.

The post Fractional laser CO2: δραστική θεραπεία για τις ουλές appeared first on Doctoranytime blog | Ενημερώση για όλα τα θέματα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα