10 θρεπτικά σνακ για τη δουλειά

Στο γραφείο, το delivery και η καθιστική ζωή είναι πάντα η πιο εύκολη επιλογή. Με ελάχιστες ώρες άσκησης τη βδομάδα και πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή που μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία και τα κιλά σου. Συγκεκριμένα, η παρατεταμένη καθιστική ζωή μπορεί να προκαλέσει από συχνές λαιμαργίες και φλεγμονές μέχρι αυξημένη αρτηριακή πίεση και σάκχαρο.

Η άσκηση όπως το περπάτημα, το τρέξιμο ή η γυμναστική είναι σίγουρα το κλειδί για καλύτερη υγεία. Όταν, όμως, η άσκηση δεν είναι μια επιλογή που χωράει εύκολα στο πρόγραμμά

σου, η διατροφή είναι εκείνη που θα ισορροπήσει την καθιστική ζωή και την έλλειψη άσκησης.

Πώς θα συνδυαστούν, όμως, καλή διατροφή και εργασία;

Η απάντηση βρίσκεται στα διάφορα σνακ που τρώς μέσα στη μέρα, άλλοτε λόγω λιγούρας και άλλοτε επειδή πεινάς. Αυτά τα σνακ, λοιπόν, δεν χρειάζεται να τα ξεφορτωθείς, αλλά απλά να τα κάνεις πιο υγιεινά.

Μούρα

Τα μούρα περιέχουν τις λεγόμενες ανθοκυανίνες, μια ουσία που “μπλοκάρει” τις φλεγμονές και ταυτόχρονα δίνουν στο φρούτο το βαθύ, πλούσιο χρώμα του. Εκτός αυτού, τα μούρα, και ειδικά τα μύρτιλα είναι πλούσια και σε Βιταμίνη C. Για αυτό, βάλε τα μούρα στη διατροφή σου: είτε στη σαλάτα για το μεσημέρι ή σε ένα πλούσιο πρωινό με γιαούρτι και γκρανόλα.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί όχι μόνο δίνουν ενέργεια για να συνεχίσεις τη μέρα σου, αλλά είναι πλούσιοι σε θρεπτικές ουσίες, σημαντικές για τον οργανισμό. Περιέχουν βιταμίνη Ε αλλά και Ω3 φυτικής προέλευσης (αντίστοιχα, Ω3 βρίσκουμε και στα ψάρια), σημαντικά για την αποφυγή φλεγμονών.

Ανανάς

Ο ανανάς είναι ένα φρούτο με πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως η βρομελίνη, ένα ένζυμο που βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορείς να εντάξεις τον ανανά στη διατροφή σου εύκολα, είτε στο πρωινό με τα δημητριακά ή με γιαούρτι στα μικρά διαλείμματα από τη δουλειά σου (ο ανανάς στην πίτσα, αν και όλοι θα ήθελαν, δεν μετράει).

Παρθένο ελαιόλαδο

Οι τροφές με παρθένο ελαιόλαδο μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία σου. Βοηθούν στην αποφυγή καρδιακών νοσημάτων αλλά και στην απώλεια βάρους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις το βούτυρο ή άλλου τύπου λάδι με ελαιόλαδο στα φαγητά που μαγειρεύεις και παίρνεις στη δουλειά.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που μπαίνει όλο και περισσότερο στις υγιεινές διατροφές για την αντιφλεγμονώδη και αντιόξινη δράση του. Αν σου αρέσουν τα πικάντικα φαγητά, τότε ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που θα λατρέψεις και θα εντάξεις στην διατροφή σου.

Σκόρδο

Τα φαγητά με σκόρδο μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στο μεταβολισμό, στη διατήρηση του σακχάρου του αίματος αλλά και στα επίπεδα του λίπους στο αίμα. Σε φυσιολογικές ποσότητες, το σκόρδο είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για μια ισορροπημένη διατροφή και υγεία.

Πράσινο τσάι

Η πιο παραδοσιακή λύση της γιαγιάς μας για όλες τις γρύπες, το πράσινο τσάι, προσφέρει περισσότερα από όσα νομίζουμε. Όχι μόνο “καθαρίζει” τον οργανισμό με την αντιόξεινη δράση του, αλλά προστατεύει τον οργανισμό με τις αντιφλεγμονώδεις ουσίες που περιέχει.

Αβοκάντο

Αν το γουακαμόλε είναι ήδη στη διατροφή σου, το αβοκάντο ήρθε να τη συμπληρώσει. Η αντιφλεγμονώδη δράση του αλλά και η ενέργεια που προσφέρει βοηθά στις κουραστικές μέρες της δουλειάς και της καθιστικής ζωής που απαιτεί. Μπορείς το συνδυάσεις με το πρωινό ή το μεσημεριανό σου, στη σαλάτα ή και σκέτο με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Λιπαρά ψάρι

Όλοι ξέρουμε τις θρεπτικές ουσίες του ψαριού, όπως τα Ω3 και Ω6. Πόσο εύκολα, όμως, εντάσσεται το ψάρι σε μια δύσκολη και πολυάσχολη καθημερινότητα; Οι απλές επιλογές είναι συνήθως η λύση. Επέλεξε μια μέρα που ο σολομός θα είναι στη διατροφή σου, μέσε ένα σάντουιτς ή μια σαλάτα και θα δεις αμέσως διαφορά.

Λιναρόσπορος

Αν και δεν τον ακούμε συχνά, ο λιναρόσπορος, πλούσιος σε φυτικές ίνες, μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σε μια ολοκληρωμένη διατροφή, με την καθαρτική του δράση. Επειδή, όμως, ο λιναρόσπορος είναι αρκετά “ευαίσθητος” και οξειδώνεται εύκολα, η πιο έξυπνη λύση είναι να τον αγοράσεις ολόκληρο και να τον αλέθεις κάθε φορά που θες να τον χρησιμοποιήσεις σε ένα φαγητό. Ο λιναρόσπορος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα πρωινό με δημητριακά, στο ψωμί αλλά και στα smoothies.

Η ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντικό κομμάτι της υγείας σου, μην την παραμελείς. Εξάλλου με το doctoranytime είσαι σε καλά χέρια.

The post 10 θρεπτικά σνακ για τη δουλειά appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Αναζητήσεις
σνακ για τη δουλεια
Τυχαία Θέματα