Το Massaya και η γεύση της Μέσης Ανατολής

14:02 16/9/2015 - Πηγή: e-table

Εδώ και 1,5 περίπου χρόνο το Massaya έχει κάνει τη διαφορά στη διεθνή κουζίνα. Με βάση τη Συρία και επιρροές από ολόκληρη την Μέση Ανατολή έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο μενού, που κυριολεκτικά έχει λατρέψει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης .

Πέρα από τις γεύσεις, ιδιαίτερο ρόλο στην απήχηση του κόσμου παίζει το κλίμα που θα συναντήσεις στο Massaya, το οποίο θα σε ταξιδέψει, αφού αποτυπώνει πλήρως την κουλτούρα και την αισθητική της περιοχής.

Όσο για τα πιάτα, αυτό

είναι το μεγάλο του όπλο. Για να φτάσουν στο τραπέζι σου υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία. Καταρχήν η επιλογή των υλικών, που γίνεται πάντα με γνώμονα την άριστη ποιότητα και φρεσκάδα. Έπειτα οι παραδοσιακές συνταγές, που έρχονται κατευθείαν από τη Συρία και εκτελούνται «ευλαβικά» με τα όσα ορίζει η γαστρονομική ιστορία της Μέσης Ανατολής. Ρώτησε τον Γιάννη και τη Μάριαμ και θα μάθεις πολλά για αυτή. Ο Γιάννης είναι αυτός που θα σε υποδεχτεί, θα σε καλωσορίσει και θα σου παρουσιάσει τόσο τα πιάτα ημέρας όσο και τα λαχταριστά ορεκτικά. Η Μάριαμ αυτή που θα ετοιμάσει ό,τι θα βρεθεί στο τραπέζι σου.

Παράλληλα με το φαγητό σας, μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακά ποτά της περιοχής ή να απολαύσετε αγαπημένες ετικέτες κρασιών. Και για το κλείσιμο αυτού του γευστικού ταξιδιού τι καλύτερο από ένα κερασμένο, χειροποίητο επιδόρπιο, ως ένα μικρό ευχαριστώ για την επίσκεψη σας.

Κράτηση στο Massaya

The post Το Massaya και η γεύση της Μέσης Ανατολής appeared first on Blog e-table.

Keywords
Τυχαία Θέματα