Απόψε βγαίνουμε σε Μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα!

18:30 17/3/2017 - Πηγή: e-table

Τα Πετράλωνα είναι μία μάλλον παρεξηγημένη γειτονιά. Αν και κεντρική, φαίνεται να μην την άγγιξε ποτέ ο σύγχρονος τρόπος ζωής, σαν να έμεινε κάποια χρόνια πίσω, γεγονός που της προσδίδει μία ξεχωριστή γοητεία. ‘Ετσι, τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργηθεί μια αξιοζήλευτη πιάτσα με εστιατόρια, όπου εξέχουσα θέση κατέχουν -ποια άλλα;- τα μεζεδοπωλεία. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα, για τα οποία οι ντόπιοι πίνουν νερό στο όνομά τους.

Πρώτο στη λίστα μας το μεζεδοπωλείο Νόνα: όμορφη αυλή

και διακόσμηση που θυμίζει άλλη εποχή, χωρίς όμως να σε κάνει να ξεχνάς σε ποια εποχή βρίσκεσαι. Χρώματα, αρώματα και πεντανόστιμοι μεζέδες, που θα σας κερδίσουν από την πρώτη στιγμή. Προτείνουμε τους λαχταριστούς μανιταροκεφτέδες, ενώ φημίζεται και για τα ψητά κρεατικά του. Ό,τι και να παραγγείλετε στο γεύμα σας πάντως, μην παραλείψετε να το ολοκληρώσετε με ένα από τα σπιτικά επιδόρπιά τους!

Στα Κάτω Πετράλωνα τώρα, βασιλεύει το Πετραλώνι, ένα μεζεδοπωλείο με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, που προσφέρεται για το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του. Η παρεϊστικη ατμόσφαιρα είναι η ειδικότητά του όπως και οι μεζέδες -φτιαγμένοι πάντα με μεράκι- και τα προσεκτικά επιλεγμένα ποτά από όλη την Ελλάδα. Εδώ πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τηγανιά χοιρινή, μπιφτεκάκια στα κάρβουνα, ενώ άλλη μεγάλη αδυναμία μας είναι οι φρέσκες σαλάτες.

Μία ακόμα εξαιρετική επιλογή για μεζεδοπωλείο στα Κάτω Πετράλωνα είναι το Λαμπόρι. Σύγχρονο καφενείο-μεζεδοπωλείο, που τιμάει δεόντως την ελληνική κουζίνα, προσφέροντας παραδοσιακά πιάτα και μεζέδες, φτιαγμένα απο αγνά ντόπια υλικά. Η διακόσμησή του είναι απλή, με όμορφα χρώματα και παλαιικά στοιχεία και θα στεγάσει μοναδικά όμορφες βραδιές με την παρέα σας, συνοδεία εκλεκτών μεζέδων και ποτών. Στα συν, η ποικιλία στις μουσικές επιλογές, που περιλαμβάνει απο κλασικά ελληνικά ακούσματα μέχρι jazz και swing μελωδίες.

Για το τέλος αφήσαμε το Γιαβρί, μία πρόταση κάπως διαφορετική από τις άλλες. Πρόκειται για μεζεδοπωλείο με Μικρασιάτικη κουζίνα, ανατολίτικες γεύσεις και αρώματα που θυμίζουν «τις χαμένες πατρίδες». Ατμόσφαιρα και διακόσμηση, όπως ακριβώς θα περιμένατε, παλαιική και νοσταλγική, φιλόξενη όσο δεν πάει. Στο Γιαβρί θα γευτείτε σπιτικά πιάτα, φτιαγμένα απο αυστηρά ελληνικές πρώτες ύλες, όπως αυγά με σουτζούκι, και καραμανλίδικα λουκάνικα, ενώ το γεύμα σας μπορεί να συνοδευτεί και από μουσική. Το καλοκαίρι καθίστε σε κάποιο από τα τραπεζάκια στον όμορφο πεζόδρομο και θα μας θυμηθείτε.

The post Απόψε βγαίνουμε σε Μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα! appeared first on Blog e-table.

Keywords
Τυχαία Θέματα