Ο Φουστέρ αποκάλυψε τα μυστικά του Βαλβέρδε

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Νταβίδ Φουστέρ ανακοίνωσε το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας ως ποδοσφαιριστής, με ένα γράμμα στο Facebook που είχε και μπόλικο… Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι θα αναμετρηθούν με την Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τετάρτης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ισπανός παλαίμαχος άσος μίλησε στην ισπανική

έκδοση του Goal.com για τον Βαλβέρδε, τους πρωταθλητές Ελλάδας και φυσικά την… προπονητική διάνοια του έμπειρου τεχνικού.

Για την πρώτη τους γνωριμία δήλωσε: "Μετά από τέσσερα χρόνια στη δεύτερη ομάδα και μία σεζόν στην Σεγούντα με την Έλτσε, μου έδωσε την ευκαιρία να ανέβω στην πρώτη της Βιγιαρεάλ με το που ανέλαβε. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος, γιατί έγινε το όνειρο μου πραγματικότητα και δούλεψα υπό τις οδηγίες ενός σπουδαίου τεχνικού".

Για το γεγονός πως την επόμενη σεζόν τον πήρε στον Ολυμπιακό, είπε: "Με περιέβαλε με εμπιστοσύνη, λέγοντας μου πως ήθελε έναν παίκτη με τα δικά μου χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένη θέση. Έτσι, ήξερα πως θα έχω ήσυχο το… κεφάλι μου".

Για την καλύτερη του στιγμή την Ελλάδα: "Είναι δύσκολο, όμως θα πω τον πρώτο τίτλο που κατέκτησα ή το γκολ που πέτυχα στην παράταση στον τελικό κυπέλλου ή ακόμα το ντεμπούτο μου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης η πρώτη φορά που ο κόσμος φώναξε το όνομα μου τραγουδώντας. Ήταν κάτι μοναδικό".

Στη συνέχεια ο Φουστέρ μίλησε για την… κληρονομιά που άφησε ο Βαλβέρδε στα δυο περάσματα του από τον Ολυμπιακό και το… κόλπο για να κάνει τον Μέσι πιο αποτελεσματικό!

"Άφησε πίσω του πολλά στον Ολυμπιακό. Εγώ πήγα μετά από προσωπική του εισήγηση, όμως όλοι ήθελαν να με κρατήσουν στην ομάδα και σας διαβεβαιώ πως ακόμα με αγαπάνε. Στο τέλος η ζωή αποφάσισε να βάλω το τέλος που έβαλα στην καριέρα μου".

Για το πως θα υποδεχθούν τον Βαλβέρδε ως αντίπαλο στο "Καραϊσκάκης", είπε: "Είμαι σίγουρος πως θα τον καλωσορίσουν μέσα σε κλίμα αποθέωσης. Όλοι θα τον χειροκροτήσουν, αν και όταν ξεκινήσει το ματς θα έχουν το μυαλό τους στον Ολυμπιακό".

Για το αν του έκανε εντύπωση που πήγε στην Μπαρτσελόνα: "Δεν μου έκανε καμία εντύπωση, όπως και όταν ήταν απλά στους υποψήφιους για τον πάγκο. Είναι έτοιμος από καιρό για να ηγηθεί μίας ομάδας όπως η Μπαρτσελόνα, έχοντα περάσει από Μπιλμπάο, Βαλένθια και Ολυμπιακό. Αυτοί οι σύλλογοι αποτέλεσαν μία εξαιρετική βάση".

Για το αν βλέπει κάποια κοινά σημεία στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού: "Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν κοινά στοιχεία. Όμως ο Βαλβέρδε είναι θαυμάσιος, γιατί μπορεί να βρίσκει ισορροπία. Γνωρίζει κάθε φορά σε τι κατάσταση βρίσκονται, σωματικά και ψυχικά, οι παίκτες και το βλέπουμε σε περιπτώσεις όπως ο Μέσι. Ο Μέσι βέβαια είναι ο… Μέσι".

Κλείνοντας αποκάλυψε το… μυστικό που απογείωσε τον Μέσι: "Επειδή ο Βαλβέρδε έχει μεγάλη επιρροή στην ομάδα, ακόμα και όταν υπάρχουν παίκτες ξεχωριστοί όπως ο Μέσι, μπορεί να βάλει την… πινελιά του και να τους φτάσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Είναι κάτι στο οποίο ο Ερνέστο ειδικεύεται και ξέρει πολύ καλά να δουλεύει".

The post Ο Φουστέρ αποκάλυψε τα μυστικά του Βαλβέρδε appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα