Υπουργός Άμυνας Τουρκίας: Σε λάθος δρόμο η Ελλάδα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

«Η Ελλάδα, με την απόφαση αυτή έδειξε σε πόσο λάθος δρόμο βρίσκεται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

«Ελπίδα μας είναι η αλλαγή αυτής της απόφασης και η άμεση έκδοση των 8 πραξικοπηματιών» πρόσθεσε.

Παράλληλα, άδικη αποκάλεσε χθες την απόρριψη του αιτήματος για επιστροφή των πραξικοπηματιών στην Τουρκία, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, επισημαίνοντας ότι
αποτελεί μία πολιτική απόφαση.

Υποστήριξε μάλιστα ότι με τη στάση της αυτή η Ελλάδα πλήττει ανεπανόρθωτα τις σχέσεις των δύο χωρών και θα πάρει -όπως αναφέρει - πολύ καιρό και πολύ κόπο ώστε να βελτιωθούν ξανά.

Τέλος, το κλίμα έντασης που επικρατεί στη γείτονα αντικατοπτρίζεται και στον τουρκικό τύπο. Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Σαμπάχ, η οποία κυκλοφορεί με τίτλο: «Η Ευρώπη υποκίνησε την Ελλάδα για την προδοσία».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα