Υπογράφηκε η συμφωνία για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

ΤΑΙΠΕΔ, Εθνική Τράπεζα και η αραβικών συμφερόντων Jermyn Street Real Estate υπέγραψαν την αναθεωρημένη συμφωνία για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το αρχικά συμφωνηθέν τίμημα ύψους 400 εκατ. ευρώ παραμένει αμετάβλητο και ουσιαστικά Ουσιαστικά, η νέα αυτή συμφωνία ήρθε για αν καλύψει τις ενστάσεις του ΣτΕ, που είχε κρίνει τον περασμένο
Μάρτιο ως μη νόμιμο το προεδρικό διάταγμα για την ανάπλαση της έκτασης. Η συμφωνία προβλέπει νέα χρονοδιαγράμματα και την υποβολή νέου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) στις αρχές του νέου έτους με όρους που αποδέχεται ο επενδυτής, προκειμένου το έργο να αρχίσει να υλοποιείται.

Σημειώνεται η πρώτη προσπάθεια πώλησης της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ε.» έγινε στις αρχές του 2013. Η Jermyn Street ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής στις 13 Φεβρουαρίου του 2014, αλλά λίγους μήνες αργότερα η διαδικασία μπλόκαρε μετά την απόρριψη του ΕΣΧΑΔΑ.

Η προς αξιοποίηση έκταση

Πρόκειται για το Arion Resort &Spa που διαθέτει 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόους, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο. Και το Westin Hotel Athens που αποτελείται από 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο.

Η έκταση περιλαμβάνει όμορο ακίνητο του ΕΟΤ. Σε αυτό βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αφροδίτη» που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αναξιοποίητη έκταση.
Το "Αφροδίτη" είναι σήμερα κλειστό, με την ανακαίνισή του να υπάρχει στο "πακέτο" αξιοποίησης του συγκροτήματος. Οι προδιαγραφές αξιοποίησής του προβλέπουν τη δημιουργία 148 δωματίων, όπως και την μετατροπή ορισμένων από τις κλίνες σε πολυτελείς σουίτες.

Η παραλία του Αστέρα καταλαμβάνει 1.600 μέτρα ακτογραμμής, ενώ η παραλία που ανήκει στον ΕΟΤ εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής.

Όσον αφορά τη μαρίνα, θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια στον επενδυτή.

(Πληροφορίες από Capital, Καθημερινή)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα